El dilluns comença a Cullera la setmana mediambiental amb activitats, tallers i xarrades

El dilluns comença a Cullera la setmana mediambiental amb activitats, tallers i xarrades
  • L’ajuntament prepara unes jornades de conscienciació sobre l’entorn natural de Cullera i la seua preservació

El dilluns 28 de maig arranca a Cullera la Setmana Mediambiental 2018 i ho fa amb unes jornades lligades a la naturalesa i el voluntariat que es desenvoluparan fins al 3 juny.

La localitat aprofita d’esta manera el Dia Mundial del Medi ambient, celebrat el 5 de juny, i gaudirà d’activitats, tallers i xarrades sobre el seu entorn natural, com preservar-lo i quines són les principals problemàtiques que afecten en l’actualitat al medi ambient.

La Casa de l’Ensenyança acollirà del 28 de maig al 3 de juny una exposició fotogràfica titulada ‘La naturalesa de Cullera en primer pla’. S’inaugurarà el dia 28 a les 19 hores i comptarà amb una taula redona en la qual participaran la Fundació Limne, la Fundació Assut i l’Acció Ecologista Agrò.

El dimecres 30 la Casa de l’Ensenyança repetirà com a escenari amb la problemàtica de l’abocament de plàstics en el mar com a tema principal d’una xarrada a càrrec de la biòloga Uxue Urkia.

El mateix dia hi haurà dos tallers de reciclatge a càrrec d’Ecoembes-Generalitat Valenciana. El primer, ‘Donar la llauna’, començarà a les 10 en el Centre Obert Mare de Déu i el segon, ‘Recicla i respira’, se celebrarà a les 17 hores en el Saló Multiusos del Mercat Municipal.

El 31 de maig es farà una presentació proposta sobre el Parc Natural Municipal Estany de Cullera a càrrec d’Interpreta Natura i, el 3 de juny, l’expert en herbes Ausiàs Jordà farà una ruta de plantes comestibles per Cullera amb el llac de l’Estany com a punt de trobada.

Els amants de l’ornitologia tindran una cita el 10 de juny per a fer una activitat d’observació d’aus (Bird-watching) a càrrec d’ActioBirding.

El regidor de l’àrea, Hugo Font, assegura que és una bona oportunitat per a agafar consciència de l’entorn natural tan ric que té Cullera i la importància de mantenir-lo en condicions òptimes. A més, les jornades i activitats estan pensades per a transmetre valors mediambientals d’una manera molt amena i divertida.

Inauguració de la ruta cicloturística Cullera – Sueca
El dijous pel matí es van reunir Font i la diputada provincial de Turisme, Pilar Moncho, per a inaugurar la ruta cicloturística que unirà a Cullera amb Sueca aprofitant la circumval·lació del llit del riu Xúquer. El recorregut vol motivar un canvi cap a la mobilitat sostenible, reivindicar l’entorn natural de la zona i ser un atractiu per al turisme que és amistós amb el medi ambient.

La ruta, d’una extensió d’uns 15 quilòmetres, està dotada amb panells i senyalització per a indicar el recorregut. A més dels beneficis mediambientals que van lligats a esta, es busca una ajuda per a la desestacionalització del turisme.

La iniciativa prové d’una subvenció de la Diputació de Turisme i es fa de manera conjunta entre les dues localitats.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.