Pense Pensions Dignes de Sueca aborda la discriminació salarial de les dones

Pense Pensions Dignes de Sueca aborda la discriminació salarial de les dones

Com tots els divendres, a les 11 hores del matí, el col·lectiu Pense Pensions Dignes de Sueca, es va tornar a concentrar a la plaça de l’Ajuntament per tal de continuar reivindicant unes pensions dignes i suficients.

Abans de començar la seua intervenció, la portaveu, Pilar Medrano, va informar de la visita, d’un grup del col·lectiu per donar suport al col·lectiu de pensionistes d’Alzira, que també forma part de la coordinadora.

En la seua  intervenció, es va referir al comunicat rebut de la Coordinadora Estatal per la defensa de les pensions públiques, en referència a l’esmena parcial nº 6777 del PP, als Pressupostos Generals de l’Estat, sobre les treballadores de la llar.

L’esmena ajorna de l’1 de gener de 2019 a l’1 de gener de 2023, el canvi, del règim especial d’aquest grup, al règim general de la Seguretat social.

Aquest ajornament suposarà que les treballadores de la llar, cobren una pensió en relació als treballadors de la Seguretat Social, en molts casos, un 30% inferior, amb el mateix nombre d’anys cotitzats, d’aquesta manera, s’incrementa l’escletxa de gènere de les pensions, ja que la majoria, en aquesta professió, són dones.

La portaveu, va aportar dades sobre l’escletxa salarial de la dona, en la nostra autonomia,
expressada en percentatges.

escletxa-salarial-2015

Si homes i dones cobren el mateix per la mateixa feina, d’on ix l’escletxa salarial? Eixes desigualtats provenen:

  • Dels complements salarials, l’antiguitat (les dones interrompen més que els homes, la seua carrera professional, per fer-se càrrec de les tasques de la llar, de la família…)
  • Les categories professionals. De vegades, fan la mateixa tasca, però tenen contractes amb categories professionals diferents.
  • Les jornades parcials.
  • La segregació horitzontal. Hi ha feines amb una proporció molt elevada d’homes i d’altres amb una proporció molt elevada de dones, però les tasques relacionades amb la masculinitat estan més ben remunerades.
  • La segregació vertical. Els homes i les dones no tenen la mateixa presència en els càrrecs de responsabilitat i direcció (el famós sostre de vidre).En definitiva, va remarcar Pilar Medrano, l’escletxa salarial empobreix les dones en edat de treballar i, també, en el futur, quan aquestes cobren les pensions.

L’acte va acabar,com sol ser habitual, corejant, per part de totes les persones concentrades, les reivindicacions i cantant les consignes.

Pense Pensions Dignes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.