La Guàrdia Civil deté a tres persones per furtar més de 5.000 quilos de taronges en la comarca

La Guàrdia Civil deté a tres persones per furtar més de 5.000 quilos de taronges en la comarca

Dins dels serveis establits de forma permanent per la Guàrdia Civil per a evitar el robatori i comerç il·legal de productes del camp en explotacions agrícoles i en establiments de compra d’aquesta mercaderia, la Guàrdia Civil va procedir el passat 15 de maig a la detenció de tres persones tots ells homes i de nacionalitat espanyola, amb edats compreses entre 17 i 26 anys, implicats en diferent grau en els delictes de furt, falsedat documental, apropiació indeguda i usurpació de l’estat civil.

L’operació “Rodenight” realitzada per l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Sueca s’inicià el passat mes d’abril, quan es va tenir coneixement que en la comarca de la Ribera s’estaven sostraient taronges, concretament de camps de les localitats d’Alzira, Algemesí i Riola, per a la seua posterior venda en magatzems de cítrics.

Per a açò, els detinguts realitzaven falsificacions dels documents de tratzabilitat agrària un total de 58 documents DATA, fent-se passar per propietaris dels camps agrícoles, podent així vendre les taronges sense alçar sospites. El menor dels detinguts utilitzava un document d’identificació que s’havia trobat a Barcelona per a fer-se passar per major d’edat i poder realitzar les vendes en magatzems.

En les operacions s’han inspeccionat tres magatzems de compra de taronja en les quals van detectar 58 documents DATA falsificats, amb els quals es van vendre uns 5.000 kg de taronja de dubtosa procedència valorats en més de 15.000 euros.

Els suposats autors es dedicaven a la sostració de les taronges aprofitant les hores d’absència dels agricultors i posteriorment falsificaven els documents DATA, usant les dades falses. El total d’explotacions agrícoles afectades ascendeix a vint-i-dos dels termes municipals d’Alzira, Algemesí i Riola.

S’han pogut recuperar 1.100 kg de taronges i 230 euros en metàl·lic. Les diligències instruïdes han sigut lliurades al deganat dels jutjats de Primera Instància i Instrucció d’Alzira.

O.R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.