Cullera aconsegueix una ajuda de 878.00 euros per a un pla d’ocupació adreçat a joves

Cullera aconsegueix una ajuda de 878.00 euros per a un pla d’ocupació adreçat a joves
  • L’ajuntament espera contractar a 120 menors de 30 anys durant els pròxims mesos amb subvencions i recursos propis

L’Ajuntament de Cullera ha rebut una subvenció de 878.148 euros per a un nou pla d’ocupació que permetrà la contractació d’un total de 40 jóvens menors de 30 anys amb estudis superiors i mitjans.

Ho ha anunciat este matí l’alcalde de la localitat, Jordi Mayor, qui a més ha aprofitat per a explicar en roda de premsa les línies generals de les polítiques de foment de l’ocupació de l’ajuntament desenvolupades al llarg d’estos últims anys.

El primer edil apunta que «hem invertit més de 5 milions d’euros en programes d’ocupació des que entràrem al govern» i ha assenyalat que amb açò «s’ha complit l’objectiu de rescatar les polítiques actives d’ocupació que foren desmantellades per la dreta durant l’anterior mandat».

Mayor ha indicat que amb el nou pla d’ocupació, unit a altres mesures que impulsarà el consistori, es podrà contractar a 120 jóvens al llarg dels pròxims mesos.

Frenar la fugida de cervells
Sobre este tema, l’alcalde ha indicat que estos programes «frenen la fugida de cervells que patíem perquè molts jóvens es veien obligats a emigrar per a aconseguir el seu primer contracte de treball perquè ací se’ls negava una oportunitat laboral». En eixe sentit, ha valorat positivament el programa Avalem Joves; l’any passat va permetre la contractació de 30 jóvens, que seguixen treballant per a l’ajuntament.

L’alcalde ha repassat els diferents programes municipals que estan en marxa per a fomentar l’ocupació. Ha destacat la Borsa Social d’Ocupació, el programa CREC, els tallers d’ocupació o l’Avalem Joves, entre altres. «Les prioritats des del primer moment han sigut els sectors més vulnerables: les persones en risc d’exclusió social, els jóvens i els aturats sense formació», ha detallat.

La màxima autoritat local ha indicat que la taxa d’atur hui a Cullera és menor que fa tres anys. «Tenim 500 aturats menys en comparació amb l’abril de 2015», tot i que ha admés que el problema de la desocupació encara no s’ha solucionat.

Així mateix, ha recordat que la competència d’ocupació no és municipal «però sí és la nostra obligació implicar-nos en la gestió dels programes de la mà de la Generalitat com així ha ocorregut», per al que també s’ha reforçat, en la mesura de les possibilitats pressupostàries del consistori, l’Agència de Desenvolupament Local (ADL) amb més personal o la creació de l’Oficina Europea, a través de la qual s’han captat ajudes europees a l’ocupació.

Més recursos
Finalment, Jordi Mayor ha advocat per seguir avançant en l’àmbit de l’ocupació de la mà de sindicats i empresaris i ha plantejat un acord municipal per l’ocupació en un municipi en el qual la temporalitat afecta a bona part dels contractes.

A més, ha anunciat que en el pressupost municipal de 2018 se seguiran incrementant els recursos per a recolzar l’autoocupació i l’ocupabilitat de col·lectius amb dificultats d’inserció en el mercat laboral.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.