Almussafes celebra per primera vegada el Dia Internacional contra l’Homofobia, la Transfòbia i la Bifobia

Almussafes celebra per primera vegada el Dia Internacional contra l’Homofobia, la Transfòbia i la Bifobia
  • Una bandera reivindicativa cobrix el balcó de l’Ajuntament durant tota la jornada del 17 de maig

Ahir, dijous 17 de maig, se celebraven 21 anys des de l’eliminació de l’homosexualitat de les llistes de malalties mentals per part de l’Organització Mundial de la Salut, dia internacional contra la discriminació que en l’executiu d’Almussafes ha commemorat per primera vegada, amb la realització de diferents accions reivindicatives i en defensa de la igualtat, impulsades precisament des de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat.

almussafes-17-maig-2018“De fet, un dels objectius específics del primer Pla Municipal d’Igualtat d’Hòmens i Dones d’Almussafes radica a visibilitzar i normalitzar al col·lectiu LGTBI en el nostre municipi i, d’esta manera, avançar cap a una societat en què prevalguen els valors igualitaris i de respecte a la diversitat”, destaca l’edil d’Igualtat, Davinia Calatayud.

Ha sigut la pròpia regidora l’encarregada de cobrir el balcó de la Casa Consistorial amb la bandera símbol del col·lectiu i de dirigir, amb posterioritat, la campanya informativa impulsada entorn de la jornada de celebració, amb la que l’Ajuntament d’Almussafes alça la seua veu contra la discriminació a què encara, en l’actualitat, s’enfronten lesbianes, gais, bisexuals, persones transgènere i intersexuals, per la seua orientació sexual i identitat de gènere.

“Encara hui en dia molts adolescents no poden construir la seua identitat o viure de forma positiva la seua orientació afectiu-sexual, bé perquè es reconeixen a si mateixos com a homosexuals, bisexuals o transsexuals però ho oculten en públic, o bé perquè no s’atrevixen a reconéixer-se a si mateixos com a tals”, afig la regidora.

Entre les iniciatives plantejades a Almussafes en pro de la visibilització del col·lectiu, la lluita contra la  LGTBfobia, el respecte als tres primers articles de la Declaració Universal dels Drets Humans i el compliment de l’article 14 de la Constitució Espanyola: “Els espanyols són iguals davant de la Llei, sense que puga prevaldre cap discriminació per raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social” destaca la conscienciació a través de les xarxes socials municipals, la difusió de la jornada de commemoració via cartells informatius i el repartiment de bolígrafs reivindicatius entre la ciutadania.

“L’any que ve, planificarem un nombre més gran d’accions, ja que les administracions públiques tenim l’obligació de defendre la igualtat real en la societat”, conclou l’edil.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada