El Perelló presentarà una Fira de la Tomaca amb una major, més ampliada i variada oferta alimentària

El Perelló presentarà una Fira de la Tomaca amb una major, més ampliada i variada oferta alimentària
  • Les VII Jornades Gastronòmiques i el “De pincho en copa” se sumen als atractius de la mostra d’enguany

El Perelló es prepara per a celebrar, el primer cap de setmana de juny, la Fira Gastronòmica de la tomaca del Perelló, que enguany arriba a la seua setena edició amb expositors de la talla de Vegadénia, guardonat com a millor producte artesà de la Comunitat Valenciana; Formatge manxec “Ojos del Guardiana”, reconegut com el millor formatge de Castella-la Manxa, premiat 12 vegades l’any 2017 i amb quatre guardons a nivell internacional i Cellers Xaló, diverses vegades premiat pels seus vins i misteles.

fira-tomaca-perello-arxiu_1Més d’un centenar d’expositors es disposaran de l’1 al 3 de juny en un recinte firal que tornarà a abastar la Via Sucronense i els carrers Escoles, Menorca i Castelló. Per allí s’espera que tornen a passar milers de persones disposades a gaudir dels tastos, demostracions i altres activitats programades, i com no, de les dues grans novetats d’aquesta edició: els tallers de cuina organitzats per l’Escola d’Hostaleria de la Fundació Cruzcampo i una actuació inèdita de tabal i dolçaina a càrrec de la Colla “El Portet” del Perelló el matí del diumenge 3 de juny.

L’evolució d’aquest certamen gastronòmic ha estat a l’alça any rere any, superant-se sempre tant en nombre d’expositors com en el de visitants. El Perelló ha sabut, per tant, ‘vendre’ un dels seus principals al·licients (que no l’únic) com és la tomaca.

I és que conreat en el Parc Natural de l’Albufera, la tomaca del Perelló és una tomaca de qualitat que posseeix un alt contingut nutricional, gràcies al seu cultiu de producció integrada mitjançant mètodes naturals, que li dóna tot el seu sabor i ho fa tan únic i cobejat. A més de les diferents classes d’aquesta especial tomaca, com la tomaca valenciana o la tomaca raf, la Cooperativa Unió Protectora (Unipro) del Perelló també oferirà una gran varietat de productes hortofrutícoles locals.

Entre els expositors presents a la Fira Gastronòmica de la tomaca es podran trobar olivers, vitivinicultors, cervecers, restaurants, carnisseries i pastisseries, entre molts altres. Enguany repeteixen grans referents gastronòmics com la Cooperativa Campoenguera, Dulces la Cartuja i el licor artesanal Quemaíto. Destaquen en cada edició els expositors locals, amb especial protagonisme, com no pot ser d’una altra manera, de la Cooperativa Unió Protectora del Perelló, que tornarà a oferir les seues diverses varietats de tomaca, conreades mitjançant tècniques de producció tradicionals en els arenals del Perelló.

Entre els expositors es podran trobar olivers, vitivinicultors, cervecers, restaurants, carnisseries i pastisseries, entre molts altres

La Fira no solament comptarà amb un gran nombre d’expositors tant locals com de tota la Comunitat Valenciana, sinó també amb representants de la resta d’Espanya, als qui acompanyarà el mercat artesanal valencià amb els seus stands de productes típics manufacturats. Sense oblidar als més xicotets, que es divertiran aprenent amb els tallers de cuina en família promoguts per l’Escola d’Hostaleria de la Fundació Cruzcampo i per la Facultat de Ciències Gastronòmiques de l’Universitat de València.

La inauguració de la Fira tindrà lloc a les set de la vesprada del divendres 1 de juny, i amb ella tots els presents podran gaudir de la gran oferta gastronòmica i comercial que ofereix El Perelló. L’horari firal serà divendres, des de les 19h a les 23h; el dissabte, des de les 10h a les 15h i des de les 17h fins a les 23h; i el diumenge, des de les 10h a les 15h i des de les 17h fins a les 21h. Durant la Fira i les Jornades Gastronòmiques, s’habilitaran zones d’aparcament no vigilat al costat del Càmping Sant Pascual, en la carretera CV-500.

VII Jornades Gastronòmiques
Paral·lelament a la Fira Gastronòmica de la tomaca, El Perelló celebrarà també les Jornades Gastronòmiques de la tomaca del Perelló, que igualment compleix set edicions. Així, fins a set restaurants perelloners oferiran de l’1 al 17 de juny menús innovadors elaborats amb tomaca del Perelló. En els restaurants Casa Chiva, Nàutic, Casa Jerónimo, The Corner, Sotavent, Pavoni i Tu Bocata, qui ho desitge podrà delectar-se amb l’excepcionalitat en sabor i qualitat de la tomaca del Perelló gràcies als seus menús de dos entrants, plat principal i postres per 24 euros.

“De Pincho en Copa”
Una nova iniciativa gastronòmica omplirà El Perelló dels més saborosos “pinchos” i copes els divendres i dissabtes des del dia 8 fins al 23 de juny, en la qual per només 2 euros un total de tretze comerços i restaurants oferiran pintxos de qualitat elaborats amb tomaca conreada al Perelló.

Ajuntament del Perelló


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada