Els responsables d’Educació consideren factible la construcció de l’IES Almussafes dins del nucli urbà

Els responsables d’Educació consideren factible la construcció de l’IES Almussafes dins del nucli urbà
  • La Generalitat Valenciana estudiarà la viabilitat per a la dotació pressupostària del projecte, després de l’aprovació definitiva del PGOU

Tal com es va comprometre l’alcalde d’Almussafes a principis d’enguany, coincidint amb la fase d’exposició pública de la versió preliminar de la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), l’executiu local ja ha iniciat les negociacions per a aconseguir que la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana autoritze el trasllat de l’IES Almussafes a un emplaçament situat dins del nucli urbà.

El primer edil, Toni González, el regidor d’Educació, Pau Bosch, el director de l’àrea d’Educació, Alfonso López, i el gerent de l’empresa que s’ha encarregat de la redacció de la revisió del PGOU de la població s’han reunit este divendres a València amb el subdirector general d’Infraestructures de la Conselleria d’Educació, Jesús García, a qui l’executiu municipal li ha traslladat la intenció de construir un nou institut que s’ajuste a les necessitats de la ciutadania, una idea que des de l’ens autonòmic es considera viable.

L’Ajuntament vol ubicar el nou centre educatiu, que integraria ESO i Batxillerat, en una parcel·la de 14.000 metres quadrats situada junt amb l’Hort ‘de Blat’

“Resulta evident que l’alumnat de l’IES, principalment els estudiants de l’ESO i de Batxillerat, no sols mereixen, sinó que necessiten estudiar en un entorn més segur que propicie millors resultats i una major tranquil·litat per a les seues famílies i en la Conselleria ja són conscients d’això”,  explica l’alcalde.

De fet, García ha mostrat la seua voluntat d’iniciar l’estudi de viabilitat quant a la preceptiva dotació pressupostària del projecte, una vegada conclòs el procés d’aprovació definitiva de la revisió del PGOU, actualment en marxa i per al que encara resta al voltant d’un any i mig.

El fet de que l’Ajuntament ja tinga habilitada una parcel·la dotacional d’ús educatiu en el nou pla general, de 14.000 metres quadrats de superfície i situada en la zona sud de la localitat, concretament junt amb el conegut com ‘Hort de Blat’, i que l’actual normativa impedisca la construcció d’infraestructures d’estes característiques en polígons industrials han permés obtindre l’acceptació verbal per part de la Conselleria, conscient de la perillositat que suposa la seua actual ubicació.

Quant a l’actual edifici, la intenció de l’equip de govern i també comentada durant la trobada amb el subsecretari general, passa per convertir-ho en un centre de formació professional integral, amb una oferta més àmplia de cicles de diverses àrees de coneixement.

Les associacions de mares i pares dels tres centres educatius situats en la localitat han sol·licitat diverses vegades este canvi, l’última vegada el passat 22 de febrer durant una reunió del Consell Escolar Municipal, i el primer edil i el responsable de l’àrea d’Educació ja s’han posat mà a l’obra per a convertir este projecte en realitat.

“Ja vam anunciar que compartim la preocupació dels progenitors i que lluitaríem per a aconseguir este desitjat canvi i hui ja podem dir que hem donat un pas més per a materialitzar-ho, tot i que encara ens queda molt camí per recórrer i per a això hem de treballar tots junts”, assenyala el regidor d’Educació, Pau Bosch.

El ‘Pla Edificant’, continua en marxa
D’altra banda, la Conselleria d’Educació ha anunciat als representants de l’Ajuntament d’Almussafes que concedix totes les subvencions sol·licitades pel consistori dins del ‘Pla Edificant’ per a manteniment dels tres centres educatius de la localitat. D’esta manera, pot iniciar-se ja la redacció de les corresponents memòries tècniques per al desenrotllament dels projectes incorporats amb caràcter definitiu al programa, que van ser triats en el seu moment de manera consensuada pels integrants del Consell Escolar Municipal, organisme en què estan representats el professorat, l’alumnat, les famílies i el propi Ajuntament.

Des de l’executiu local volen convertir l’actual IES en un centre de formació professional integral, en el que s’oferirà una àmplia varietat de mòduls

En concret, en l’IES es durà a terme una reforma integral dels vestuaris del gimnàs, la millora de la climatització, ACS i sistema anti legionel·la, l’adequació dels sistemes d’evacuació d’aigües fluvials i intervencions en fatxades exteriors i tancaments d’alumini. En el CEIP Almassaf està prevista la substitució de les lamel·les de les finestres, una actuació que es realitzarà de manera prioritària a causa de la urgència establida pels tècnics, l’ampliació del menjador escolar i la millora del sistema de climatització i ventilació de les aules.

Finalment, en el CEIP Pontet la gran prioritat, i per este motiu serà la primera intervenció que es duga a terme en este cas, és la construcció d’un gimnàs. En este mateix centre també es preveu la col·locació d’una nova tanca i porta d’accés i la renovació de les finestres.

Cessió d’instal·lacions
Un altre dels assumptes que s’ha tractat durant la trobada mantinguda este matí ha sigut el de la cessió de les instal·lacions de l’IES fora de l’horari escolar. Després de complir amb els diversos tràmits requerits, l’Ajuntament rebrà l’autorització expressa per part de la Conselleria per a la utilització del gimnàs, previ trasllat d’este permís a la direcció del centre. A partir d’eixe moment, el consistori podrà utilitzar estes dependències per al desenrotllament de les distintes activitats esportives incloses dins dels seus programes dirigits a la ciutadania.

Finalment, Toni González i Pau Bosch han aprofitat l’ocasió per a sol·licitar que el mòdul de Matriceria que s’impartix actualment en este centre educatiu es convertisca en un cicle de grau mitjà, una modificació que s’estudiarà en les pròximes setmanes.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.