Els escolars almussafenys es manifesten contra l’obesitat infantil i per una vida saludable

Els escolars almussafenys es manifesten contra l’obesitat infantil i per una vida saludable
  • Al voltant de mil alumnes dels CEIP Almassaf i Pontet i l’IES participen en aquesta iniciativa inclosa dins de la V Setmana de la Salut

El divendres 11 de maig, Almussafes encarà la recta final de la seua V Setmana de la Salut i la primera activitat que es va desenvolupar durant la jornada fou la marxa saludable escolar contra l’obesitat infantil que ha portat a l’alumnat dels CEIP Almassaf i Pontet i de l’IES Almussafes a recórrer els principals carrers del nucli urbà del municipi per a visibilitzar davant la ciutadania el seu suport als hàbits saludables.

escolars-almussages-vida-saludable-2018_2Des de les 10 hores, els participants, tots ells alumnes d’infantil, primària i secundària, es concentraren en el pati del CEIP Almassaf per a començar el trajecte d’una manifestació que va estar encapçalada un any més per una pancarta de grans dimensions en la qual podia llegir-se ‘Els escolars d’Almussafes per un estil de vida saludable’ i que portaven la regidora de la Infància i l’Adolescència, Teresa Iborra, els tres directors dels centres i els membres del Consell de la Infància i l’Adolescència de la població.

“És de vital importància visibilitzar entre la joventut la necessitat d’estar actius i moure’s per a aconseguir unes majors quotes de salut i considerem que plantejar l’esdeveniment com una celebració en la qual cada any es reuneixen els tres centres educatius per a lluitar per aquesta causa facilita aquesta labor de conscienciació que duem a terme des del govern municipal”, va dir Teresa Iborra.

Amb caràcter previ al recorregut, el pati del CEIP Almassaf va acollir la lectura d’un manifest en el qual varen reivindicar la necessitat d’apostar per l’esport i per una alimentació adequada per a aconseguir benestar físic i emocional. El miler d’escolars reunits en el centre educatiu i els seus docents van aplaudir amb força cadascuna de les recomanacions donades des de l’escenari, des d’on l’edil,  els directors Francesc Bastidas, Amparo Medina i Carmen Fernández, i els integrants del Consell de la Infància i l’Adolescència van procedir a la lectura del text.

Durant el multitudinari acte, impulsat pel consistori municipal i plenament consolidat dins de la programació de la Setmana de la Salut i dels calendaris escolars de la comunitat educativa, l’Ajuntament de la localitat s’obsequià als participants amb una samarreta commemorativa de la iniciativa i amb un tiquet per al sorteig que es durà a terme aquest diumenge 13 de maig durant la clausura de la commemoració.

V Setmana de la Salut
La programació de la V Setmana de la Salut d’Almussafes, que porta per lema ‘Emociona’t amb la salut’, ha prestat especial atenció al col·lectiu de xiquets i adolescents. Els centres educatius han desenvolupat diversos tallers i conferències en els quals han aprofundit en aspectes com les emocions, els massatges en família, la reanimació cardiopulmonar, el ioga, la risoteràpia, el mindfulness o la salut digital.

El cap de setmana, a més de participar en la Runcèncer en favor de la lluita contra aquesta malaltia, la joventut almussafenya té l’oportunitat d’acudir a la quedada ‘Abraça’m el cor’, que se celebrarà el dissabte a les 12.30 hores, a l’espectacle teatral ‘Marabunta’, que es representarà aqueixa mateixa jornada a les 20 hores, i a la projecció de la pel·lícula ‘Una familia feliz’, que es durà a terme el diumenge 13 a les 16.30 hores en el Centre Cultural.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada