Els joves d’Almussafes aprenen a expressar les seues emocions a través de l’art

Els joves d’Almussafes aprenen a expressar les seues emocions a través de l’art
  • L’Ajuntament de la localitat organitza un taller de grafiti dins de la V Setmana de la Salut per als alumnes del Programa d’Intervenció Socioeducativa

Els joves participants en el programa d’intervenció socioeducativa municipal han pogut eixir per una vesprada de la rutina habitual d’aquest projecte d’intervenció integral gràcies a la seua participació en el taller de grafiti que l’Ajuntament d’Almussafes ha organitzat per a ells dins de la V Setmana de la Salut de la localitat.

grafitti-almussafes-maig-2018_2Un total de 15 dels 22 alumnes del programa van participar ahir dimecres 9 de maig de 16.30 a 19 hores en aquesta innovadora i atractiva proposta cultural en la qual l’artista del grafiti i l’street art Isabelle Nuyten, de Lezzart, va explicar quins són els aspectes bàsics més importants per a poder expressar emocions a través d’aquesta tècnica gràfica.

El taller, que va començar amb una part teòrica que es va desenvolupar en el Centre d’Informació Juvenil, es va completar amb la pintada d’un grafiti de grans dimensions en una de les parets de l’aparcament Pavelló Poliesportiu Municipal, on els assistents van plasmar una frase triada per ells mateixos, ‘’Col·lecciona moments, no coses’.

“D’aquesta manera, el programa propi impulsat per l’Ajuntament d’Almussafes s’uneix per primera vegada a la commemoració de la Setmana de la Salut amb una activitat en la qual els joves han pogut desenvolupar la seua creativitat de manera divertida i, sobretot, han reflexionat sobre les emocions i la manera d’exterioritzar-les”, destaca el regidor de Serveis Socials, Faustino Manzano.

Un projecte municipal
El programa d’intervenció socioeducativa impulsat per l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament d’Almussafes treballa en el foment de la inclusió i la participació dels joves, potenciant el treball en grup per a millorar les habilitats socials i satisfer les necessitats educatives dels seus participants. En l’actualitat formen part del mateix un total de 22 alumnes, els quals s’han integrat en la iniciativa gràcies a la col·laboració existent entre el consistori i els tres centres educatius de la localitat.

En les sessions, que es duen a terme de dilluns a divendres, en el Centre d’Informació Juvenil, la psicòloga almussafenya Estefanía Oliver Duart ofereix suport acadèmic, social i emocional tant als joves com a les seues famílies, que són seleccionades des dels serveis socials de la població en funció dels criteris establits pels tècnics de l’àrea.

El Programa es finança gràcies a l’acord de col·laboració subscrit entre el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (SERVEF) i el consistori municipal, en el qual s’estableix que aquest organisme pertanyent a la Generalitat Valenciana aporta 21.140 euros i l’administració local els 6.500 euros restants.

“El projecte actua com a pont entre les actuacions dels docents i els serveis socials municipals, la qual cosa ens permet potenciar els recursos de les famílies i col·laborar en l’avaluació psicopedagògica dels alumnes amb necessitats educatives especials per a lluitar contra l’absentisme escolar i potenciar la reinserció social”, conclou Manzano.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.