El Perelló i CERMI CV signen un conveni per a aconseguir l’accessibilitat universal en la localitat

El Perelló i CERMI CV signen un conveni per a aconseguir l’accessibilitat universal en la localitat

El CERMI Comunitat Valenciana, plataforma representativa de les persones amb discapacitat i l’Ajuntament del Perelló han signat un conveni de col·laboració amb la finalitat de potenciar l’accessibilitat en els diferents esdeveniments turístics, infraestructures municipals, en la prestigiosa platja del Perelló i en el seu comerç i hostaleria, a l’una que es promou un entorn més accessible en el Parc Natural de l’Albufera i especialment en la Ruta Mediambiental i gastronòmica que organitza l’Ajuntament del Perelló.

El conveni, subscrit per Luis Vañó, president del CERMI CV i Andrés Fernández, Alcalde del Perelló, té una doble finalitat: d’una banda, la progressiva implantació de l’accessibilitat en les diferents iniciatives i actuacions promogudes per la localitat costanera amb la intenció d’un major confort i benestar dels usuaris i per un altre, establir recomanacions que permeten que El Perelló siga un centre de referència en disseny i accessibilitat universal, respectant i complint tota la normativa tant estatal com de la Comunitat Valenciana en matèria d’accessibilitat, així com la pròpia Convenció de l’ONU dels Drets de les Persones amb Discapacitat sobre eliminació de barreres urbanístiques, arquitectòniques i de la comunicació, oferint per a açò la seua àmplia experiència així com un ampli ventall de possibilitats formatives, amb la finalitat de posar a la disposició del consistori els coneixements suficients en matèria d’accessibilitat universal.

En el mateix Conveni es contempla també la creació d’una comissió de treball entre ambdues entitats per a realitzar un seguiment de les línies d’actuació que es vagen duent a terme, i entre les quals destaquen l’assessorament en matèria legal per part del CERMI CV; tramitació de suggeriments davant els organismes competents i supervisió del compliment de la normativa sobre accessibilitat, entre molts altres.

Així mateix, es prestarà especial atenció a les campanyes de mentalització dirigides als professionals, amb perspectiva de gènere mitjançant la sèrie “Tracte adequat a dones i xiquetes amb discapacitat”, presentada en el Bioparc València el passat 27 d’abril.

En definitiva, amb les mesures arreplegades en el conveni de col·laboració, el CERMI CV i L’Ajuntament del Perelló aposten per una accessibilitat universal en l’entitat local menor que garantisca la mobilitat, l’atenció i la qualitat en els seus serveis a totes les persones afectades per qualsevol tipus de discapacitat, siga aquesta física, orgànica, sensorial o cognitiva.

Plataforma de representació, defensa i acció social
El Comitè de Representants de Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana (CERMI CV) és la màxima plataforma de representació, defensa i acció social de les diferents discapacitats, en total a la Comunitat Valenciana representa a més del 95% de les més de 400.000 persones amb discapacitat. Les entitats que se sumen a aquesta convocatòria són ONCE (Organització Nacional de Cecs Espanyols), COCEMFE CV (Confederació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la CV), FESORD CV (Federació de Persones Sordes de la CV), FISD CV (Federació d’Associacions de la Síndrome de Down de la CV), PREDIF CV (Plataforma Representativa de Discapacitats Físics de la CV), ASPACE CV (Federació de Paràlisi Cerebral de la CV), FEAPS CV (Federació d’Associacions a favor de les Persones amb Discapacitat Intel·lectual de la CV), FEDER CV (Federació de Malalties Rares de la CV), FEVADACE (Federació Valenciana de Dany Cerebral Adquirit), HELIX (Federació d’Associacions per la integració del Sord en la CV), FEAFES CV (Federació d’Associacions de Familiars de Persones amb Malaltia Mental de la CV), FEBH CV (Federació d’Espina Bífida i Hidrocefàlia de la CV), FESA (Federació d’Esports Adaptats de la CV) i CALCSICOVA (Coordinadora d’Associacions de VIH-Sida de la CV).

Ajuntament del Perelló


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada