Polinyà aprova una moció per recolzar a les dones sahrauís retingudes contra la seua voluntat

  • La proposta, presentada per Esquerra Unida, recolza a Koria que visqué més de 10 anys en San Miguel de Salinas (la Vega Baja) i fou retinguda contra la seua voluntat en els campaments de Tinduf

koria

Koria

La jove saharauí que arribà a Espanya l’estiu de 2000 en el marc del programa “Vacances en Pau” hagué de quedar-se en Espanya per haver-li detectat severs problemes de salut.

Quan va ser retinguda contra la seua voluntat per la seua família biològica, Koria estava sota la tutela legal de la Conselleria de Benestar Social.

El dia 4 de gener de 2011 va ser retinguda per la força i traslladada fora dels campaments, al territori del Sàhara Occidental sota control del Front Polisari. Des de llavors, han passat 7 anys i 4 mesos en què Koria ha restat aïllada i incomunicada amb l’exterior.

Des d’aquest moment, la família d’acollida ha lluitat per exigir l’alliberament de Koria així com de totes les dones saharauís retingudes contra la seua voluntat.

Per a l’alcalde de Polinyà de Xúquer, Òscar Navarro, “en estar sota la tutela legal de la Conselleria, tots els seus papers són espanyols, pel qual exigim al ministeri d’exterior i a la resta de les administracions que prenguen les mesures necessàries per a la repatriació de Koria”, afegeix, “cal que es promogui el respecte als Drets Humans de tres dones d’origen sahrauí, majors d’edat, retingudes il·legalment i contra la seua voluntat en els campaments de refugiats saharauís, Darya Embarek Selma, Nahjiba Mohamed Belkacem i Maloma Morales de Matos, aquesta última amb nacionalitat espanyola “.

“Un poble sense que les dones puguen decidir no és un poble lliure, seguirem defensant l’alliberament de les retingudes a Tinduf. El govern espanyol no pot seguir sent còmplice juntament amb el Front Polisari d’aquests segrestos “, conclou Navarro.

Esquerra Unida (EUPV) de Polinyà de Xúquer


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.