Pensat i Fet paga 1.250 euros pel primer lot de tomaca de la temporada del Perelló

Pensat i Fet paga 1.250 euros pel primer lot de tomaca de la temporada del Perelló

La qualitat de la tomaca del Perelló s’ha convertit des de fa ja sis anys en un al·licient per a combinar agricultura i solidaritat. La sisena edició de la subhasta solidària dels primers exemplars de la millor tomaca del món, conreats amb molta manyaga per la Cooperativa Unipro de El Perelló, ha tornat a batre tots els rècords. Aquest matí, la licitació guanyadora del primer lot de la millor tomaca del món ha aconseguit els 1.250 euros.

Empresaris de l’hostaleria, del comerç i l’alimentació, entre els quals destaca l’Associació d’Hostaleria del Perelló, van competir en una animada i renyida licitació per fer-se amb tan cobejat premi, en una subhasta que després de sis anys de celebració segueix superant-se en cada edició. Però l’objectiu d’aquesta subhasta no és només donar a conèixer l’excepcionalitat en sabor i qualitat de la tomaca conreada en els arenals del Perelló i regat per les aigües de l’Albufera, que ja ha convertit al Perelló en un vertader referent gastronòmic a l’una que turístic. El vertader motiu de la licitació és recolzar la labor social que tots els dies exerceix Càrites Parroquials del Perelló, a la qual tots els anys es donen íntegrament els beneficis de la Subhasta.

La subhasta ha tornat a comptar amb l’assistència dels alumnes de primària del CEIP El Perelló, als quals la Cooperativa fa partícips cada any, organitzant visites per a mostrar als més xicotets els camps on es realitzen els cultius dels diversos productes hortofrutícoles. A més, enguany ha assistit a l’acte l’Escola d’Hostaleria de la Fundació Cruzcampo i el finalista  de Top Chef Alejandro Platero.

Després de les paraules de benvinguda del President de la Cooperativa Unió Protectora del Perelló, Vicent Villegas, organitzador de la iniciativa amb la col·laboració de l’Ajuntament del Perelló, el Regidor de Turisme de l’Ajuntament de l’entitat local menor, Juan Botella, va avançar el projecte del consistori per a aquest estiu, en el qual els veïns i visitants podran gaudir, a més de la setena edició de la Fira i les Jornades Gastronòmiques de la tomaca del Perelló, de la nova ruta “De pincho en copa en El Perelló”, que naix per a recolzar al sector de l’hostaleria i el comerç a través de l’oferta de productes gourmet elaborats amb tomaca del Perelló.

Adjudicada la Subhasta a la licitació més alta, l’Alcalde del Perelló, Andrés Fernández Ferrer va felicitar a la guanyadora Pensat i Fet amb unes paraules d’agraïment “per l’interès mostrat pels restauradors i els diferents estaments ací presents pel nostre producte estrel·la, la tomaca del Perelló, però abans de res vull expressar una admiració col·lectiva a la labor de Càrites per la seua solidaritat, sempre lluitant pel benestar dels més desfavorits”. Perquè la recaptació íntegra de la subhasta, que s’ha convertit ja en una tradició al Perelló, es destina des dels seus inicis a Càrites Parroquials, en suport a la seua labor social.

L’Alcalde ha agraït també l’esforç conjunt de tots els veïns agricultors que “aconsegueixen traure d’aquesta arena del mar aparentment estèril unes collites que són un regal per al paladar”. Després de les paraules de l’Alcalde, el comerç guanyador de la subhasta Pensat i Fet, del Perelló, ha fet lliurament del xec a la Presidenta de Càrites Parroquials del Perelló, Pepa Picot.

La Subhasta Solidària s’ha convertit en un esdeveniment de referència, ja que, d’una banda, es tracta de l’única subhasta agrícola que se celebra a la Comunitat Valenciana, i d’altra banda, inicia la campanya 2018 de la tomaca del Perelló, “la millor tomaca del món”, conreat mitjançant tècniques de producció tradicionals en els arenals del Perelló abrigallats i protegits pel Parc Natural de l’Albufera, la qual cosa li atorga tot el seu sabor i li converteix en un de les poques tomaques que de debò “sap a tomaca”.

Les activitats continuaran amb la prestigiosa Fira Gastronòmica de la Tomaca del Perelló, que se celebrarà els dies 1, 2 i 3 de juny en la localitat costanera i amb les Jornades Gastronòmiques de la Tomaca del Perelló, que es podran gaudir en diferents Restaurants del Perelló del dia 2 al 17 del mateix mes, amb un menú a 24 euros, en el qual els seus plats estaran elaborats amb tomaca del Perelló.

Enguany, a més, s’engegarà una nova iniciativa gastronòmica, “De punxe en copa”, els divendres i dissabtes des del 9 fins al 23 de juny, en la participaran també bona part del sector comercial del Perelló. Amb pintxos de qualitat elaborats amb tomaca del Perelló a dos euros i una àmplia varietat de begudes i copes, amenitzats per espectacles i actuacions musicals, aquesta ruta de pintxos i copes al Perelló promet reunir a multitud de visitants en bona part dels seus establiments hostalers i comercials.

Crescut al sol del mediterrani i regat per les aigües de l’Albufera, la tomaca del Perelló és una tomaca de qualitat que posseeix un alt contingut nutricional, gràcies al seu cultiu mitjançant mètodes naturals, la qual cosa ho fa únic i molt cobejat.

La Presidenta de Càrites Parroquials, Pepa Picot, ha agraït la solidaritat de tots els participants, amb especial esment dels restaurants del Perelló que dia a dia col·laboren amb la seua labor social. “Cada setmana ajudem a 38 persones, i aquesta subhasta ens suposa un gran respir. Gràcies a aquesta subhasta, i a les aportacions de restaurants com el Nàutic i Nas de Suro aconseguim donar l’ajuda que necessiten totes aquestes persones”, ha explicat.

Ajuntament del Perelló


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada