‘ONes sONores’, idea que impulsa la Mostra Sonora de Sueca d’enguany

‘ONes sONores’, idea que impulsa la Mostra Sonora de Sueca d’enguany

L’Espai Joan Fuster de Sueca va acollir la passada setmana la roda de premsa de presentació de la Mostra Sonora d’enguany amb la presència de l’alcaldessa, Raquel Tamarit, el regidor de Cultura, Vicent Baldoví, i el director del festival. Ricard Capellino.

‘ONes sONores’ girarà entorn de dues figures compositives de gran bagatge internacional relacionades d’una manera o altra amb aquestes suggestions temàtiques. Per una banda, l’Horacio Vaggione que usa, d’una forma quasi exclusiva, la informàtica als seus procediments compositius des dels anys seixanta. I per altra, José Manuel López López que, de forma general, més aviat trasllada els recursos sonors de l’electrònica adaptant-los als instruments acústics d’una forma magistral.

En aquesta edició, també podreu gaudir d’una oferta variada i sorprenent amb instruments de tot tipus i d’altres que escapen del món tradicional per pujar a l’escenari amb l’etiqueta contemporània. Grups com Sigma Project, Drumming, Barcelona Modern Ensemble, Trío Feedback, Cuarteto Nel Cuore, Per-se-Cussió Ensemble, Silboberri, Solistes del País Valencià, Alfonso Gómez, Miquel Bernat, etc. formaran tota la graella artística d´aquesta edició.

I pel que fa a l’estructura del festival, l’hem variada lleugerament en la seua distribució, quedant els concerts situats en els dos caps de setmana i les activitats pedagògiques dintre dels dies d’entre setmana. A més, també s’ha variat el format tradicional de concert i s’han dilatat els temps entre ells, amb la intenció de tombar murs entre el públic i músics i participar del concert com un esdeveniment únic.

A l’inici de cada concert els compositors i intèrprets faran una introducció a les obres que s’escoltaran, i com que esperem una comunicació bilateral us encoratgem a què us apropeu en acabar el concert, a intercanviar impressions amb tots ells. Les vostres curiositats, preguntes, crítiques o esmenes seran ben rebudes i segur que hi són força valuoses, no tingueu cap mena de dubte.

O.R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.