Sueca aprova una moció en defensa de les pensions públiques i contra del projecte de privatitzar-les

Sueca aprova una moció en defensa de les pensions públiques i contra del projecte de privatitzar-les

En la concentració que, com cada divendres, el col·lectiu de Sueca “Pense Pensions Dignes” realitza, a la plaça de l’Ajuntament de Sueca, la portaveu, Pilar Medrano, ha comunicat als assistents la moció, que el col·lectiu, en nom de la Coordinadora Estatal en Defensa de les Pensions Públiques, va presentar a tots els Partits polítics, perquè votaren en contra del Projecte Europeu de pensions privades (PEPP).

La moció, va ser presentada, dijous, al Ple de l’Ajuntament, i va ser aprovada per unanimitat, per tots els grups polítics municipals. El col·lectiu va agrair el suport demostrat a aquesta iniciativa, que és una qüestió de justícia social, en paraules de la portaveu.

En la concentració del divendres, es va fer un resum de la trobada entre  el Coordinadors i els grups polítics, a Brussel·les i l’entrevista amb el Secretari d’Ocupació i Afers socials, Sr. Valdis Zagorski, qui va resumir les polítiques de la UE, en matèria de pensions pel que fa als Sistemes públics de pensions:

  • Treballar més
  • Jubilacions més tardanes
  • Més anys de treball
  • Pensions més reduïdes, que es veurien compensades amb la subscripció d’un pla de pensions privat individual

Es continua insistint amb els plans de pensions privats, el que demostra que són polítiques antisocials i purament econòmiques.

A continuació, li formularen una serie de preguntes que quedaren sense resposta.

  1. Vostés creuen que els nostres joves van a poder subscriure un pla de pensions quan no aconsegueixen salaris que els permeta viure?
  2. Amb quina finalitat es pretén allargar l’edat de jubilació, en països com Espanya, amb 4 milions d’aturats estructurals? Serà, potser, anar cap a l’esclavitud del segle XXI?
  3. A Europa, no tenen altra idea que no siga la de treballar més anys i cobrar menys pensions? No se’ls ha ocorregut pensar en el repartiment del treball? En la robotització de les empreses, o en la revolució 4.Zero?
  4. Per què els Diputats/des, sí que es poden jubilar amb pocs anys de treball i nosaltres no podem?

Després, es reuniren amb els Eurodiputats de PSOE, IU, Equo, Unidos Podemos, ICV… als quals sol·licitaren la possibilitat d’establir contactes amb companys/es, d’altres països europeus, per lluitar i mobilitzar-se de forma conjunta. Els Representants d’aquests partits, es manifestaren unàniment per treballar conjuntament, i oposar-se frontalment al reglament del PEPP.

Pense Pensions Dignes – Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.