La Penya de Carreters d’Almussafes organitza un nou campionat de tir i arrossegament

La Penya de Carreters d’Almussafes organitza un nou campionat de tir i arrossegament
  • Els regidors Pau Bosch i Teresa Iborra, els qui van mostrar el seu suport a aquesta iniciativa cultural

La Penya de Carreters d’Almussafes continua endavant amb la seua labor de preservació i promoció de les activitats relacionades amb el camp. Des de la seua fundació, en 2000, els seus membres han treballat intensament per a donar a conèixer les tradicions lligades a l’ús dels carros i els cavalls per a la realització de diferents activitats de llaurar i de transport.

tir-i-arrossegament-almussafes-abril-maig-2018_2Una de les iniciatives que desenvolupen els seus integrants durant l’any és la del tir i arrossegament, a la qual periòdicament li dediquen un campionat en el qual participen un gran nombre de persones arribades de diferents punts de la província de València. L’últim d’ells va tenir lloc en el Parc Rural d’Almussafes els dies 28 i 29 d’abril i l’1 de maig.

En total, van participar en la convocatòria 90 cavalleries, les quals van competir en vuit categories, en les quals l’associació va repartir 1.700 euros en premis entre els guanyadors del torneig, que es va desenvolupar basant-se en la normativa oficial de la de la federació que agrupa a les diferents entitats valencianes dedicades a aquesta activitat.

En funció del pes que arrosseguen els animals participen en una categoria o una altra. D’aquesta forma, la primera abasta de 0 a 220 quilograms, la segona de 220 a 320, la tercera de 320 a 420, la quarta de 420 a 520 i la cinquena de 520 fins al límit que puguen carregar els equins. A açò se li sumen els carros de dues cavalleries lleugers, els carros de dues cavalleries pesats i els carros amb tres cavalleries.

A més d’aquests premis, durant l’últim matí, el passat dimarts 1 de maig, l’entitat també va concedir tres premis especials als carreters de la penya més joves, per la qual cosa van rebre el seu guardó José Oltra, Victor Bonafé i un últim reconeixement especial a un altre jove de la penya de la localitat de Benifaió.

“Estem molt contents perquè tot es va celebrar tal qual estava previst i perquè hem rebut moltes felicitacions pel gran respecte que se’ls va tenir als animals durant tot el campionat, una premissa que hem seguit des dels nostres inicis perquè si per alguna cosa ens caracteritzem és pel nostre amor als animals, en aquest cas als cavalls”, explica el president de la Penya de Carreters de la localitat, José Vicente Benavent.

L’Ajuntament d’Almussafes va voler mostrar el seu suport a aquesta iniciativa participant en el lliurament de trofeus que es va dur a terme durant l’acte de clausura del torneig. D’aquesta forma, els regidors d’Esports i Cultura, Pau Bosch i Teresa Iborra, respectivament, van felicitar als guanyadors i als organitzadors i van reivindicar la necessitat de continuar apostant per aquestes activitats.

“Des del consistori municipal considerem que aquest tipus d’iniciatives han de defensar-se perquè formen part de les nostres tradicions més arrelades i, per tant, són un senyal de la nostra identitat i de la nostra cultura. Com hem fet fins ara, continuarem al costat de l’entitat perquè puga seguir organitzant aquestes trobades i les done a conèixer a la ciutadania”, destaca Pau Bosch.

Ajuntament d’Almussafes

Fotografies d’E.Alba

 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.