Favara vol atraure al ‘martinet’ o ‘blavet’ al Parc Enric Valor

Favara vol atraure al ‘martinet’ o ‘blavet’ al Parc Enric Valor
Common_Kingfisher_Alcedo_atthis

Martinet, blavet o “martín pescador”

L’Ajuntament de Favara a traves de la regidoria de Serveis Municipals han continuat realitzant treballs per a protegir i donar-li vida al llac del Parc Enric Valor.

Treballadors dels Serveis Municipals de l’ajuntament amb l’assessorament dels tècnic de conselleria han sigut els encarregats d’instal·lar pilars de fusta en l’interior del llac per a atraure a la preciosa au nomenada “Blavet” o “Martin Pescador” (Alcedo Atthis) tant característica dels nostres rius i llacs a la Ribera.

A més s’ha regenerat la flora del llac amb la plantació de diverses espècies autòctones com les varietats de “Iris pseudacarus”, “Saprganium erectum”, “Cladium mariscus”.

Les actuacions anteriors han donat els seus fruits ja que s’han pogut eliminar en gran part l’espècie invasora de la Carpa comú, “Cyprinus Carpio” i d’alguns exemplars de tortuga exòtica o “tortuga de Florida”.

Pròximament està prevista una actuació per a millorar els vials de l’interior del parc i així poder gaudir amb més comoditat de 16600 metres quadrats de naturalesa al costat del poble.

Regidoria de Serveis Municipals
Ajuntament de Favara


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.