Raspall, galotxa, galotxetes i el frare, modalidats del Campionat Femení de Pilota a disputar a Sueca

Raspall, galotxa, galotxetes i el frare, modalidats del Campionat Femení de Pilota a disputar a Sueca
  • Hi participaran el Campello, Meliana, Alaquàs, València, Cullera, Riola, Fortaleny i el CPV Xúquer, club organitzador

El proper 27 de maig, diumenge, Sueca tornarà a gaudir de la pilota pels seus carrers amb el III Campionat Femení de Pilota. No seran els mateixos carrers que les anteriors dos edicions.

cartell-pilota-femeni-xuquer-sueca-2018Enguany, encara que amb el mateix format de les 12 hores comptarà amb dos escenaris ben diferents: el carrer Vicent Baldoví i les instal·lacions de l’IES Joan Fuster conegudes com el Poblet de la Pilota.

El CPV Xúquer, organitzador de l’esdeveniment, vol anar una mica més enllà proposant tres modalitats, a banda del raspall, per a descobrir o redescobrir una mica més la pilota. Al carrer es jugarà al raspall, sent la modalitat estelar de la jornada, però a l’IES es jugarà a la galotxa i a la galotxeta que són modalitats per dalt corda; i al frare modalitat de joc indirecte.

Per a moltes de les jugadores que hi participaran serà una primera pressa de contacte amb aquestes modalitats, modalitats a un bot, però la presència de la dona a la pilota, a poc a poc, va multiplicant-se i ja compta amb participacions federatives en modalitats diverses, per això, el club suecà vol obrir per un dia aquelles modalitats que són veritables desconegudes no sols per al sector femení, sinó per al món de la pilota en general.

Totes les modalitats comptaran amb dues categories competitives, però des del club desitgen que la jornada es torne més lúdica i festiva amb la introducció d’eixes modalitats.

Per altra banda, volen homenatjar el treball de qualsevol club de pilota, veritables canalitzadors d’una pilota transversal on ha pogut la dona entrar i desenvolupar el seu joc. Reconeixement a la feina del club, de qualsevol club, amb escoles, fent arribar la pilota a tothom d’una manera desinteressada i tot en un context d’estructures arcaiques que ralentitzen o aturen el creixement del mateix, per la qual cosa el campionat femení vol manifestar d’alguna manera que pot haver altra pilota per a tothom, més igualitària, si augmenta la presència del clubs en qualsevol aspecte esportiu o social.

Les bases del campionat es poden consultar al facebook (CPV Xúquer) i el 21 de maig es tancarà la inscripció que es realitzarà per mitjà d’un correu electrònic al del club (pilotaxuquer@gmail.com). Des de l’organització esperen una molt bona participació després de les exitoses primeres edicions amb jugadores vingudes des d’el Campello, Meliana, Alaquàs, València, Cullera, Riola o Fortaleny sense oblidar-nos de les suecanes.

CPV Xúquer


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.