El concurs de Paella de Cullera arranca a mitjan maig

El concurs de Paella de Cullera arranca a mitjan maig
  • La capital tur铆stica de la Ribera 煤ltima els preparatius de les edicions local i nacional

La Paella de Cullera torna a ser la protagonista en les noves edicions del concurs anual que se celebra en la localitat costanera i que busca als millors xefs d’este聽plat estrela i diferenciador de la gastronomia de Cullera.

L’edici贸 local, que se celebra per segon any, es disputar脿 el 15 de maig. La nacional, que ja va per la seua tercera edici贸, tindr脿 lloc el 22 de maig.

Les jornades prometen un ambient festiu entre professionals del sector de l’hostaleria i la gastronomia i聽servixen, a m茅s, per a donar a con茅ixer i promocionar els productes aut貌ctons que formen part de la Paella de Cullera.

Cada restaurant participar脿 amb un cuiner i un ajudant i elaboraran聽este聽plat amb brou de peix de roca, llagostins, sepionet,聽mollets, figatells d’escorpa, arr貌s de la varietat J.聽Sendra, oli d’oliva verge extra, tomaca fresca de Cullera i diversos condiments.

El jurat, format per personalitats del m贸n de la gastronomia, valorar脿 la presentaci贸, el sabor, la textura i el punt de cocci贸 d’este聽plat ideat pel cuiner Salvador聽Gasc贸n.

L’edici贸 local busca donar protagonisme i visibilitat als cuiners i hostalers locals, defensant aix铆 la gastronomia i els productes de la localitat. L’edici贸 nacional, alma聽mater del concurs, destaca per la seua repercussi贸, situant a Cullera com un referent gastron貌mic en el nostre pa铆s.

El concurs nacional repartir脿, a m茅s, premis per valor de 1.500 euros al restaurant guanyador i de 1.000 i 500 euros al segon i tercer respectivament.

L’esdeveniment 茅s un exemple m茅s de col路laboraci贸 entre l’Ajuntament de Cullera i els seus empresaris. Compta amb la col路laboraci贸 de la Federaci贸 Empresarial d’Hostaleria de Val猫ncia (FEHV) i l’Associaci贸 d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de Cullera.

El regidor de turisme,聽Javier聽Cantos, es mostra satisfet amb la popularitat que han aconseguit el plat i el concurs Paella de Cullera. Tamb茅 posa l’accent en la visibilitat que li atorga el concurs als productes i la gastronomia locals, fet de gran import脿ncia en relaci贸 a la figura del turista el qual聽decidix聽la seua destinaci贸 en gran mesura per la qualitat de la restauraci贸 i la gastronomia de la destinaci贸.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electr貌nic no es publicar脿.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.