Fira d’Oficis per al pròxim cap de setmana a Polinyà de Xúquer

Fira d’Oficis per al pròxim cap de setmana a Polinyà de Xúquer
  • S’oferiran diverses demostracions i el públic infantil podrà realitzar la seua pròpia peça d’artesania

Per segon any, l’associació Amata serà l’encarregada d’organitzar una Fira d’Oficis a Polinyà de Xúquer, durant els dies 4, 5 i 6 de maig. Una fira especial amb Artesania d’Autor on poder aconseguir regals únics per al Dia de la Mare. Com l’any passat s’oferiran diverses demostracions d’oficis, el públic infantil podrà realitzar la seua pròpia peça d’artesania i no faltaran la música en viu i els espectacles de foc.

Diversos artesans estaran treballant en el seu ofici, perquè el públic puga observar el procés i la paciència amb la qual els artesans treballen cada peça: Llorenç es posarà en el torn de fusta i el seu company Juan mostrarà com crear instruments amb canya, el terrissaire Miguel oferirà a grans i xicotets l’oportunitat de convertir el fang en un bol o got i María els ajudarà a fer les seues pròpies fulles de paper.

Mariel portarà el seu teler per a fer les seues peces de llana i a certes hores els xiquets podran fer un panet en el forn de llenya de Manuel. Altres artesans estaran treballant cuir, “ganchillo”, cristall i bijuteria en alpaca i fil. A més hi haurà una gran varietat de productes artesanals com: ninots de tela, penjaportes, teules decoratives, ceràmica, així com un racó amb productes d’alimentació artesanals: garrapinyades, pa-i-arrop, melmelades, xocolates, una haima amb kebab o el forner amb forn de llenya.

Amenitzaran aquesta agradable fira els músics de Llágrimes de Céba i la malabarista Laura divertirà a tots els públics amb les seues cercaviles en xanques, fent malabars o relatant diferents contacontes que encantaran tant als xiquets com als seus pares. A més acabarà la fira cada dia amb un divertit espectacle de foc. Els xiquets podran apuntar-se als tallers d’artesania, jugar amb els jocs tradicionals de taula o muntar en la sénia i als matins podran participar en un concurs de dibuix lliure i guanyar un val per a gastar-ho en la fira.

Per al dissabte a la nit l’ajuntament ha contractat al quartet de Cristina Blasco per a realitzar un espectacle de jazz a les 23:00 amb el títol “Blues Project” i el diumenge a les 19:00 hores el grup Disparatario presentarà l’obra de teatre “Bambalines”.

Però per a l’organització de la fira, i sobretot, la selecció dels llocs, torna a comptar amb Amata, perquè aquesta associació d’artesans exigeix a tots els participants, que només venen els productes fets a mà per ells mateixos. Així l’ajuntament, i el públic, té la garantia que els visitants trobaran només Artesania d’Autor en aquesta fira.

La fira obrirà el divendres 4 de maig a les 6 de la vesprada, el dissabte 5 i diumenge 6 l’horari serà d’11 a 13:30 i de 17 a 22 h, encara que el diumenge es tancarà una mica abans. Els llocs es muntaran en la Plaça Major i el carrer de l’Església.

Amata


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada