El PSPV-PSOE del Perelló trau a relluir irregularitats en la gestió del mercat setmanal

El PSPV-PSOE del Perelló trau a relluir irregularitats en la gestió del mercat setmanal
  • La regidora socialista, Amparo Fernández, recriminà l’anòmala situació en el Ple a Juan Botella (PP), company de govern local

Dijous passat al matí, la sessió plenària de la Junta Veïnal en l’entitat local menor del Perelló va ser de tot menys tranquil·la. La regidora del PSPV-PSOE, Amparo Fernández, va recordar als membres de la Corporació Municipal la situació existent en el mercat municipal dels dissabtes, en el qual l’empresa adjudicatària del contracte ha renunciat a seguir prestant el servei per trobar-se en suspensió de pagaments.

La regidora socialista va recriminar al seu company responsable del mercat municipal, Juan Botella (PP), la seua actitud favorable al fet que l’empresa seguisca prestant el servei malgrat les circumstàncies.

“A pesar que pel servei jurídic es va dir en Junta de Gestió que tornar a adjudicar-li el contracte podria constituir una il·legalitat, segueixes insistint a contractar al mateix encara que siga amb un altre nom o fins i tot que seguisca prestant el servei sense contracte”, va explicar Fernández davant la Junta Veïnal.

L’empresa adjudicatària hauria sigut requerida sense èxit en diverses ocasions perquè presente la documentació obligatòria segons el contracte d’adjudicació, però només hauria lliurat “una llista molt precària amb alguns noms i metres quadrats, res més”, va dir Fernández. I va retreure que esta situació no és d’ara, sinó que açò “ja ho va dir en 2016” quan va començar a sospitar de les estranyes circumstàncies que envoltaven al contracte.

“No existeix documentació, no hi ha rebuts dels pagaments realitzats ni rebuts, no sabem si els mercaders estan en regla. No sabem ni tan sols les dades identificatives dels llocs, fins i tot l’adjudicatària ens va dir que estava tot en regla i hui ha enviat un paper dient que hi ha llocs que tenen deutes des de novembre de 2017”, va protestar Fernández.

Però les irregularitats en la gestió no ha sigut l’única cosa que Fernández va denunciar davant els membres de la Junta Veïnal i els veïns assistents. “Com a regidor responsable, és la teua obligació estar pendent que el contracte es complisca i el servei es preste legalment i com toca. Porte mesos denunciant els llocs que no solament ocupen més metres dels autoritzats, sinó que munten sobre passos de zebra i obstaculitzen les rampes per a minusvàlids”, va observar. La regidora també va denunciar durant la sessió plenària els casos en els quals es “subhasten llocs ja adjudicats” a altres titulars sense el coneixement de l’ajuntament.

El regidor popular es va defensar davant les acusacions de la seua companya en el govern de l’entitat local menor. “I jo, què tinc a veure? La responsable és l’empresa”, va lamentar. “El que ha fet l’empresa no té nom, però jo no sóc responsable”, va asseverar Botella (PP), que, segons afirmà, l’any passat va demanar a l’empresa que se li remetera la documentació amb caràcter setmanal però “només ho va fer durant 4 setmanes”. “Jo no puc obligar-li al fet que me l’envie”, sentencià.

Malgrat les irregularitats, hui dissabte seguirà muntant-se el mercat setmanal al Perelló. “Farem el que puguem; no disposem de cap informació sobre els mercaders, els qui són ni si estan al corrent de les seues obligacions, però no podem llevar-li el mercat als nostres veïns”, va confessar l’alcalde de la localitat, Andrés Fernández (PSPV-PSOE).

PSPV-PSOE del Perelló


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.