Sueca i Albalat també retiren desenes de borses de deixalles en el ‘Mans al Riu’

Sueca i Albalat també retiren desenes de borses de deixalles en el ‘Mans al Riu’

‘Mans al Riu’ és una campanya anual de neteja d’espais fluvials impulsada per la Fundació
Limne, amb objectiu fer públic l’estat de conservació dels rius i riberes, fomentar la consciència ciutadana vers la conservació dels rius i netejar de residus els entorns naturals en què s’actua.

L’activitat, que es va dur a terme este cap de setmana, amv la col·labotació d’associacions i ajuntaments, ha congregat a 850 voluntaris ambientals i veïns de les localitats Albalat de la Ribera, Alborache, Alcoi, Alfarb, Algemesí, Almassora, Altea, Alzira, Benaguasil, Beniarbeig, Borriana, Canals, Catadau, Cullera, El Verger, Gandia, Gestalgar, La Vila Joiosa, L’Alqueria d’Asnar, L’Eliana, Llombai, Manises, Morella, Ondara, Onil, Paterna, Quart de Poblet, Sueca, Torreblanca, Torrent, Vallada i Vilallonga, que s’han unit per netejar els residus que han trobat als marges dels rius de la seua població.

Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró, en l’assut de Sueca

El comandament pirata de l’Associació Muntanyeta dels Sants va contrarestar les últimes actuacions de l’Homo irresponsabilis.

Entre una vintena de voluntaris arreplegàrem un total de 27 bosses de deixalles. La majoria dels residus arreplegats corresponen a plàstics, una de les majors amenaces ambientals a les que ens enfrontem actualment.

Entre els residus també trobàrem llaunes, vidre, teles, restes de paper, escombreries provinents d’obres i envasos de productes fitosanitaris. Fins i tot joguets, una bombona de butà i una cadira.

També trobàrem un fum de puntes de cigarret. Les puntes de cigarret tarden fins a 10 anys a degradar-se i són danyines per a aus i peixos que en ingerir-les poden morir. A més, contenen productes tòxics que acaben per contaminar el sòl i l’aigua, i arriba a afectar a la cadena alimentària.

Agraïm al Club-Escola de Piragüisme de Sueca la seua col·laboració al deixar-nos piragües per a poder traure els residus de dins del riu.

Esperem que algun dia no calga organitzar un altre Mans al riu per a vore el nostre riu, el Xúquer, lliure de residus. En realitat calen menys mans, menys mans que embruten.

Muntanyeta dels Sants-AE Agró


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada