Alumnes de l’IES Almussafes aprofiten una exposició per a arreplegar fons per als refugiats

Alumnes de l’IES Almussafes aprofiten una exposició per a arreplegar fons per als refugiats
  • Els estudiants de Dibuix Artístic de Batxillerat representen el mar Mediterrani en una mostra pictòrica

El Mediterrani és una font inesgotable d’inspiració per al món artístic, per la qual cosa els alumnes de Batxillerat de les assignatures de Dibuix Artístic I i II de l’IES Almussafes l’han pres com a referència per a l’organització de la seua última iniciativa. La sala d’exposicions del Centre Cultural d’Almussafes acull fins al pròxim dimecres 2 de maig una mostra pictòrica en la qual totes les creacions estan relacionades d’una o una altra forma amb el mar que banya la Comunitat Valenciana.

Els joves artistes han representat el Mediterrani de múltiples formes i amb diverses tècniques pictòriques, entre les quals es troben el dibuix amb carbonet, llapis, tinta, pintures acríliques, tèmperes i aquarel·les. La mostra arreplega també obres realitzades amb la tècnica del gravat linòleum, collages, instal·lacions i pintures murals. Segons l’organització, es tracta de “diverses fórmules per a diferents continguts”, ja que la seua imaginació els ha portat a representar tant la fauna com la flora, així com “animals amb connotacions humanes i mitològiques”, destaquen.

No obstant açò, en la proposta ocupa un lloc destacat el fenomen dels refugiats. “La realitat s’imposa i les notícies i la manera de representar-les té cabuda en aquesta xicoteta exposició perquè no volem que siga quotidià i acceptat el que ocorre amb la gent que posa la seua vida en aquest mar”, expliquen.

L’exposició es va inaugurar el dilluns 23 d’abril a les 19 hores durant un acte en el qual a més d’assistir els propis alumnes i els seus professors va participar també la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Almussafes, Teresa Iborra, qui els va donar l’enhorabona pel treball realitzat durant el curs i els va animar “a seguir involucrant-se en aquests projectes que, a més del valor artístic i acadèmic, compten amb una forta càrrega solidària que és important reivindicar des de l’àmbit educatiu”, assegura.

Un projecte solidari
El seu compromís amb aquesta causa també es tradueix en una iniciativa solidària en la qual volen involucrar a tota la ciutadania. Per a intentar col·laborar amb les associacions dedicades a la protecció i defensa de les persones migrants, han realitzat unes samarretes originals amb un nombre d’edició limitada que estaran exposades en l’IES Almussafes. Anuncien que seran 88 i que estan realitzades pels 22 alumnes que participen en l’exposició.

Els interessats a col·laborar amb la causa poden adquirir-les baix comanda inscrivint-se en el llistat que es col·locarà en el centre educatiu. Els beneficis íntegres s’ingressaran en el número de compte d’ACNUR, l’agència de l’ONU per als refugiats. Després d’aquesta operació faran públic el rebut per a corroborar la correcta gestió dels donatius aportats al projecte.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada