Cap de setmana més que complet del club Peus Quets

Cap de setmana més que complet del club Peus Quets

Nuguem-nos les espardenyes, açò roda, va de bo! La celebració del 31è aniversari del Club de Córrer Peus Quets ha sigut un èxit, en tots àmbits, a tots nivells i sense escletxes, fruit de una excel·lent interconnexió i bona coordinació dels membres de la Junta i del socis del Club. Felicitats Peus Quets!

Tot comença el divendres, com sempre i com és ja preceptiu, amb la “Crono”, una prova de cursa contra el rellotge de dos quilòmetres on el Runner ho dona tot, amb la entrega més absoluta, a per totes. També és ja un costum instaurat invitar a un corredor popular a la “crono”, dels que fan història, dels que destaquen d’ una manera fora de lo comú, invitat o invitada que va a ser objecte d’ un homenatge per part de Peus Quets en reconeixement a una trajectòria esportiva de grans resultats. Ambdues coses, la crono i la designació del corredor popular van ser idea de Toni Llopis, sent la primera allà pel 2013.

En aquesta sisena edició la elecció recau en la gran Carmen Sala Ferrer, pegolina arrelada a Guadassuar i corredora fins la última fibra del seu cos! Una campiona que porta pels circuits més de trenta anys, amb més de 600 Mitja Marató disputades i amb uns registres brutals de 2h51mn en Marató i 1h18mn en Mitja Marató!

Son invitades a l’ esdeveniment la Diputada per Compromís, Pilar Moncho i la Regidora Noelia Benedito i al sopar de germanor fem entrega dels premis i trofeus als guanyadors de la crono que son, en dones per a Paula Campillo, de Corriols, Carmen Sala del C.A. Guadassuar i Noelia Mascarell, i en homes, Albert Micó, C.A. Silla, Rubén Cerros, Peus Quets i Victor Baldoví. Se li fa una petita xerrada a Carmen de merescudes lloances i felicitacions, se li atorga un bonic trofeu, un preciós “Peu Quet” de ceràmica vernissada i la veiem agraïda i emocionada. És una dona senzilla, tímida i humil. És una gran dona!

Sopar familiar, implicació i connivència, nodrida afluència de Peuetes i Peuets, bon ambient i força converses, totes de running, esforç, lesions i records com també és preceptiu a una reunió d’ atletes!
Dissabte Sueca se desperta amb uns quants carrers pintats amb fletxes a l’ asfalt. Toca celebrar la 11ª Caminada contra el Càncer que organitza Peus Quets amb la col·laboració de la AECC Agrupació de Sueca i amb l’ ajut necessari de l’ Ajuntament, l’ Hospital de la Ribera i Carpio Esport. 5,5 quilòmetres amb una convocatòria que rep quasi 800 respostes omplint la Plaça de l’ Ajuntament, els carrers de Sueca i el cordó del riu. La recaptació va a ser integra per al Departament d’ Oncologia de l’ Hospital de la Ribera. La caminada acaba a la plaça amb una concentració de Zumba que promou la elèctrica Monika Carrasquer, monitora a la Piscina Municipal, amb la energia i la vitalitat que la caracteritza i que tots coneguem. Marxa i Canya!

La vesprada veu córrer a Silla un bon número de efectius del Club. És el primer 10K de les 12 carreres del Circuit de l’ Albufera i ens va a regalar unes bones sensacions. Vint-i-tres Blavetes i Blavets se retroben a l’ Albereda de Silla. Carrera plana amb uns petits desnivells sols perceptibles quan tens les cames carregades i com totes les del circuit, urbana i “campestre”! Peuetes i Peuets collen una molt bona actuació global. Pascual Azorín corrent a 4:36km/mn passa per meta en 46’09” i Prese Claver acaba el 10K homologat en 47’35”… i fa 2ª en Veteranes B! És la primera presència al podi de hui, veritat que no ens estranya?

Per baix de 50mn entren J. Vicente Vidal, Paco Mompó i Vicent Jornet. Entre 50 i 55mn ho fan Miquel Morera, Xavier Micó, Assumpta Cebolla, Eloïsa Nadal i Miguel Perez. Assumpta que marca 53’35” puja al segon lloc del podi en Veteranes C! Tant esta gran campiona com Vicent Jornet, dos experimentats runners que tornen a l’ asfalt després d’ una llarga absència, demostren que el caixó de la gloria encara el tenen ben a l‘ abast.

El tram de 55mn a 1h00 va desgranant la quasi totalitat dels nostres. Rosa Garcia marca el millor tercer temps de les Veteranes C, 55´29” i puja a podi juntament a Assumpta. Sonia Viñoles, Natalia Lacasa, Luis Berriales, Mila Sifre, Juan Franco, Pilar Ferrús, Maria José Sanz i Reme Beltran van passant, tancant el crono en el seu habitual temps.

Patricia Albelda, neo-runner que comença a correr a finals de l’ any passat, para rellotges en 1h02 i Inma Ortells, afectada per una sobtada lesió, no volent forçar màquines, acaba coixejant en meta. Així pues tres podis de Blau Peus Quets retallant-se sobre el blau del cel, tres dones coratjoses i lluitadores, tres guerreres!

Diumenge culmina la celebració del 31è aniversari. 8h30 del matí. Fem una trobada a Les Oliveretes, foto de rigor sota l’ arc de Peus Quets i en marxa. Se corren 8K o s’ en caminen 5, quasi tot pel cordó. Malgrat la bona senyalització que Manu i Sari han disposat, més d’ un i una se perd! Fan una mica menys del previst però no és un problema, açò és una cursa casolana, encontre que serveix d’ entrenament, familiar i jocós encara que el Runner sempre vol competir i guanyar!

Hora d’ esmorzar. Es festejarà la resta del dia al casal de la Falla Che Collons, on Andrés Ventura i Rafa Colechà han fet una feinada digna de la millor sala de festes i celebracions. Dos bons mestres de cerimònies, amfitrions ben entesos en temes de  taula i tapet: entrepans variats, olives i papes, cacau i tramussos, vins i cerveses, cafès i licors… tot ben valencià i ben apetitós!

Mentre uns prenen el sol i altres fan unes partides de truc, s’ estan cuinant tres paelles de quatre anses… per a 120 comensals. Dolo Mañez, Miguel Ribera i Javier Mancebo són els Chefs… que ja voldria el Ferran Adrià igualar! Els tres “calderos” son espectaculars. Paella clàssica de carn i verdura, la nostra, la autèntica, la bona, la de concurs!…

Arribem al dolç que tallen les noves incorporacions femenines al Club, cafè, xerrades i riures i fem repartiment de la peça de roba, regal d’ enguany del Club al soci, samarreta per a córrer d’ equipatge Peus Quets! També se fa entrega d’ un xicotet premi als vencedors de la carrera del matí, Gema Rosell, Alice Rebull i Elo Nadal en fèmines i Emilio Sala, Manu Lena i Javier Mancebo en homes. El Club atorga un reconeixement a Miguel Pérez, primer i únic “minimalista” a Peus Quets, a Mila Sifre i Gerard Iborra corredors en actiu en 2017  més veterans del Club, al responsable de la seu i intendència per la seua eficàcia i pulcritud, Andrés Ventura, a la omnipresència del fotògraf oficial Pascual Pastor i a un servidor per les cròniques.

I entre unes coses i altres… les set de la vesprada! Sopar no soparem, però feina m´ en queda molta per fer! Cap de setmana complet, una mica esgotador però ben gratificant. Jo n’ estic molt satisfet!

Joanot Presència
Peus Quets


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada