Ernesto Serrano és anomenat inspector en cap de la Policia Local d’Almussafes

Ernesto Serrano és anomenat inspector en cap de la Policia Local d’Almussafes
  • Després de 36 anys de servici actiu, tretze d’ells a Almussafes, el fins ara oficial cap consolida la seua trajectòria professional al capdavant de la seguretat ciutadana

L’alcalde, Toni González, el regidor de Seguretat Ciutadana, Faustino Manzano, i les edils Paqui Oliver i Davinia Calatayud van acompanyar Ernesto Serrano Carrascosa en l’acte oficial de la seua presa de possessió com inspector cap al capdavant del Departament Policial d’Almussafes, que va tindre lloc ahir al matí en el saló de plens de la Casa Consistorial. Oficials i agents de la policia local, el tinent del lloc de la Guàrdia Civil d’Almussafes, Javier Muñoz, funcionaris de l’administració local, familiars i amics van compartir l’emotiu moment del jurament amb el professional que des d’eixe moment assumix el càrrec d’inspector al capdavant de la plantilla policial de la població.

Després del seu nomenament per part de l’executiu local, Ernesto Serrano Carrascosa, natural de Sueca, agent policial des de l’any 1982 i amb una vasta experiència professional i formativa, és l’inspector cap de la Policia Local i, per tant, màxim responsable de la seguretat ciutadana d’Almussafes.

El nou càrrec, llicenciat en Criminologia, a més de comptar amb dos títols propis en Seguretat, el de Ciències Policials, que va cursar en la Universitat de València i el grau en Seguretat Pública, que va obtindre en la Universitat Miguel Hernández d’Elx, suma un total de 3.000 hores de formació que li han servit per a especialitzar-se en les distintes branques que comprén la seguretat ciutadana.

Durant la presa de possessió, l’inspector cap d’Almussafes va mostrar la seua satisfacció pel camí recorregut des que l’any 1982, i amb tan sols 22 anys, es va incorporar la Policia Local de Sueca com a agent, cos policial en què es va mantindre fins al 2005, els últims 16 anys ja en qualitat d’oficial. En eixa primera destinació va viure dos dels moments que més li han marcat positivament i negativament a nivell professional. “El millor, sens dubte, va ser quan vaig aprovar la plaça d’oficial l’any 1996 i, el pitjor, la defunció d’un menor per accident de tràfic en un dels servicis”, explica.

Ernesto Serrano es va traslladar a Almussafes, fa ara tretze anys, per a assumir les funcions d’oficial cap de la plantilla policial, un càrrec en què es va mantindre durant sis anys, exercint durant un altre període d’oficial i els últims dos anys assumint funcions d’inspector.

“Des del primer moment em va moure una gran vocació per esta professió, per la que sent una autèntica passió i d’ací naix eixa gran inquietud que m’ha portat a formar-me i enriquir-me de nous coneixements que posteriorment he pogut aplicar en els diferents servicis públics que assumim des del Departament Policial”, destaca. “Hui inicie un nou camí que, per a mi, suposa la culminació dels meus 36 anys de trajectòria professional, durant la qual he comptat amb el suport familiar, professional i, per descomptat, institucional”.

El president de la corporació, Toni González, va felicitar públicament al nou inspector cap i l’animà a continuar enriquint la seguretat ciutadana de la localitat, amb la implementació de nous projectes policials. L’últim que s’ha materialitzat ha sigut la creació de la comissió denominada Grup d’Assistència a Persones Indefenses i Vulnerables (GAPIV), l’objectiu de la qual és el de vetlar per la seguretat i la protecció de les persones que patixen algun tipus de risc social.

Ernesto Serrano es troba al capdavant d’una plantilla policial, integrada per sis oficials i 21 agents que desenrotllen un ampli palmito de servicis, a més d’impulsar campanyes periòdiques tendents a preservar la seguretat de la ciutadania.

Ajuntament d’Almussafes

Fotografies de Carioca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.