Almussafes aconsegueix una subvenció de quasi 200.000 euros per a una escola-taller remunerada

Almussafes aconsegueix una subvenció de quasi 200.000 euros per a una escola-taller remunerada
  • Els participants en la iniciativa es formaran en dues especialitats relacionades amb la Informàtica

La ferma aposta de l’Ajuntament d’Almussafes per l’ocupació continua concretant-se en diversos programes que tenen per objectiu la reducció de la taxa d’atur a través d’iniciatives que incentiven la contractació per part de les empreses i la millora del nivell formatiu de la ciutadania.

toni-gonzalez-almussafes-abril-2018

Toni González

En aquest segon apartat, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef) acaba de confirmar la concessió a l’Agència de Desenvolupament Local d’Almussafes d’una Escola d’Ocupació ‘Et formem’ que permetrà la contractació d’un total de 10 alumnes durant un any a jornada completa.

L’Agència de Desenvolupament Local d’Almussafes, que porta més d’un any treballant en aquest ambiciós projecte, rebrà d’aquest organisme autonòmic un total de 199.830 euros per al desenvolupament del programa formatiu, mentre que el consistori municipal aportarà els 5.700 euros restants necessaris per a poder afrontar els costos derivats de la posada en marxa d’aquesta escola-taller les despeses de la qual s’han xifrat en 205.530 euros.

“Una aportació històrica”
Aquest programa mixt d’ocupació-formació, que està subvencionat pel Servef, i que s’impartirà en l’aula homologada situada en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes de la localitat, permetrà a les persones seleccionades conèixer a fons els àmbits de la confecció i publicació de pàgines web i de la programació amb llenguatges orientats a objectes i bases de dades relacionals, dues disciplines lligades a la informàtica i que en els últims temps estan adquirint un pes molt important en el conjunt de l’economia del nostre país.

“És una gran notícia per a la població que en breu anem a tenir l’oportunitat de disposar d’aquesta escola taller perquè ens permetrà seguir diversificant les nostres accions per a aconseguir un major èxit de la nostra política en matèria de creació de treball”, destaca l’alcalde i regidor d’Ocupació de l’Ajuntament d’Almussafes, Toni González.

“Es tracta d’una aportació històrica i per això des d’Alcaldia, volem agrair-li públicament aquesta concessió al Servef, i especialment a la seua directora general d’Ocupació i Formació, Rocío Briones, per les bones pràctiques que està desenvolupant al capdavant d’aquest organisme i per la confiança dipositada en Almussafes”, assegura el primer edil.

Requisits
Per a poder participar en la selecció, que el seu període de sol·licitud romandrà obert fins al pròxim 20 d’abril, és imprescindible ser major de 18 anys, disposar del Graduat en ESO, del Cicle Formatiu de Grau Mitjà, Competències Clau de Nivell 2 o titulacions superiors. Així mateix, els interessats hauran d’estar inscrit en el Servef com a demandants d’ocupació. No obstant açò, l’oferta va dirigida, principalment, a una sèrie de col·lectius considerats prioritaris.

El programa s’impartirà en el CMFPA i contractarà als aprenents per un període d’un any a jornada completa

D’aquesta forma, tindran més possibilitats d’accedir les persones que, complint amb els requisits exigits, pertanguen a grups en situació o risc de pobresa, exclusió social o privació material severa.

També tindran prioritat les dones, especialment les víctimes de violència de gènere, les persones que encapçalen famílies monoparentals, les persones amb diversitat funcional, les que pateixen discriminació en l’accés a l’ocupació per alguna situació personal, els majors de 45 anys amb baixa qualificació i els empleats de llarga durada.

Paral·lelament a la selecció de l’alumnat, des de l’organització també s’ha iniciat el procés per a triar a les persones que integraran l’equip que coordinarà el programa i impartirà la formació arreplegada en el mateix, concretament dos (que ocuparan els càrrecs de director/a i professor/a).

Les persones interessades hauran d’estar inscrites en el Servef, complir els requisits establits en les bases, que poden consultar-se en la pàgina web municipal, www.almussafes.es, i presentar les seues candidatures i la documentació requerida fins al dia 18 d’abril en el Registre d’Entrada de l’Ajuntament.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.