Quaranta pobles participen enguany en el ‘Mans al riu’ per a netejar de deixalles les riberes

Quaranta pobles participen enguany en el ‘Mans al riu’ per a netejar de deixalles les riberes

‘Mans al Riu’ és una campanya anual de neteja de rius que, des de 2010, organitza de manera regular la Fundació Limne, amb l’objectiu de fomentar la participació ciutadana en la conservació i millora dels rius, a través d’una neteja popular dels residus que poblen els nostres entorns naturals. A la darrera edició de la jornada van participar 22 municipis i 620 voluntaris, que van retirar 8 tones de residus dels trams de riu en què es va actuar.

Enguany el ‘Mans al Riu’ de la Fundació Limne aconsegueix un nou record d’afiliació, sumant la participació ja confirmada dels municipis d’Albaida, Albalat de la Ribera, Alborache, Alcoi, Alfarb, Algemesí, Almassora, Altea, Alzira, Benaguasil, Beniarbeig, Borriana, Canals, Catadau, Cocentaina, Cullera, Gandia, Gestalgar, La Vila Joiosa, L’Alcudia, L’Alqueria d’Asnar, L’Eliana, La Pobla Llarga, Llombai, Manises, Morella, Muro d’Alcoi, Ondara, Onil, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet, Sueca, Torreblanca, Torrent, Vallada i Vilallonga, que uniran esforços per netejar de residus els seus rius amb el suport dels ciutadans que vulguen implicar-se en la campanya.

Totes estes localitats organitzaran, de manera coordinada, neteges dels seus rius el cap de setmana del 21 i 22 d’abril (excepte Cocentaina, l’Alcúdia, Muro, Pobla Llarga i Torreblanca, que realitzaran l’activitat a la convocatòria de juny).

Des de Limne assenyalen que “la campanya Mans al Riu vol assenyalar que molts trams de riu es fan servir, incomprensiblement, com abocadors il·legals”. Tant és així que, a cada edició, retiren multitud de residus inversemblants, com ara matalafs, neveres, telev

isors, sofàs, bombones de butà o pneumàtics, entre molts altres. L’activitat, oberta a la participació de tota la ciutadania, té un marcat caràcter lúdic i didàctic, ja que, a més de pretendre millorar els espais fluvials en què s’actue, es farà incís en els mitjans que existeixen per gestionar els residus.

“Resulta il·lògic que hui dia s’abandonen residus als rius existint serveis de recollida, fins i tot porta a porta, i una xarxa d’ecoparcs”, assenyalen fonts de l’organització.La Fundació Limne agraeix el compromís dels ajuntaments implicats i el patrocini de Global Omnium i del projecte Libera d’Ecoembes, que ha permès doblar la participació en la campanya respecte anteriors anualitats, arribant així a més localitats i trams de riu.

L’organització, d’altra banda i per tal de calcular el material, prega que les persones interessades a participar s’inscriguin prèviament enviando un email a participa@limne.org o cridant al telèfon 635475706.

Convocatòria de Sueca
L’associació Muntanyeta dels Sants-Agró ha convocat a les 10 del matí de la plaça de l’Ajuntament des d’on eixiran en bicicleta. Rambé es pot acudir directament a l’assut de Sueca a les 10.30. I adverteixen que “cal inscriure’s, quan abans millor per a previndre el material i l’assegurança”.

Fundació Limne


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.