Nova concentració a Sueca en defensa d’un sistema públic de pensions dignes

Nova concentració a Sueca en defensa d’un sistema públic de pensions dignes
  • A les 11 del matí del proper divendres, dia 20, n’hi haurà altra manifestació a la plaça de l’Ajuntament de Sueca

Divendres pel matí, el col·lectiu de Sueca “Pense Pensions Dignes”, va dur a terme una con-
centració,  la segona, des que es va iniciar la seua activitat principal, que no és altra que la reivindicació d’unes pension dignes.

La portaveu, Pilar Medrano, que va llegir el manifest deixà clar que la Constitució Espanyola, en l’article 50, recull que “els poders públics garantiran, mitjançant pensions adequades i periòdicament actualitzades, la suficiència econòmica als ciutadans, durant la tercera edat”.

Va manifestar que les concentracions i manifestacions multitudinàries, del passat 17 de març  a tot l’Estat i a València, el 22, suposaren un punt d’inflexió, i els governants passaren de “no hi ha diners per a les pensions” a l’augment del 2% de les pensions de viduïtat i un 3%, les pensions mínimes.

La portaveu destacà la tàctica duta a terme pel Govern de Mariano Rajoy, de “divideix i venceràs”, perquè els pensionistes que al 31 de desembre de 2017, suposen 2.365.468, podrien abandonar la lluita, pensant que ja havien aconseguit el seu objectiu.

Medrano, va explicar que l’increment que faran (perquè no serà efectiu fins a l’aprovació dels Pressupostos generals de l’Estat), ja estava previst en la llei 27/2011, que preveia l’augment del percentatge de la base reguladora de la pensió de viduïtat, que passaria del  52% del 2011, al 60%, l’1 de gener de 2019, de forma progressiva.

Pràcticament a punt d’expirar el termini, anuncien l’augment, però no del 7% que és el correspondria sinó del 2%. A més; Medrano puntualitzà que les condicions per a ser-ne beneficiari, redueix el nombre de pensionistes que se’n beneficiaran: 728.880, és a dir un 30’8%.

Va afegir, que les pensions mínims de viduïtat, actualment : 637,70€, sols tindran l’augment del 3%, és a dir 19’13€, que s’aplica a les mínimes i el 2% de l’augment de viduïtat, queda absorbit en el 3%. I va denunciar el fet que aquest augment estiga lligat als pressupostos generals de l’Estat, tot el contrari del que han acordat amb les associacions de Policia i Guàrdia civil, que ja és efectiu.

La portaveu va recordar que el passat dimarts, dia 10, es presentà una instància a l’Ajuntament per demanar als grups polítics una moció de censura, per rebutjar la creació d’un producte paneuropeu de pensions privades (PEPP).

Per acabar, després que els assistents a l’acte corejaren la resta de reivindicacions, la portaveu va concloure: “Continuarem la lluita per un sistema públic de pensions i no aturamen les mobilitzacions que, avui, més que mai, es fan necessàries”. Per a acabar recordà que  la propera concentració tindrà lloc el proper divendres, dia 20, a Sueca, a les 11 del matí, a la plaça de l’Ajuntament.

O.R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.