Torna el sistema electoral de la Llei d’Hont a les entitats locals menors

Per a les eleccions locals de 2019, les set entitats locals menors (EELLMM) de la Comunitat Valenciana tindran un sistema electoral nou. Per a les EELLMM de més de 250 habitants seran llistes tancades i cremallera. Les llistes es presentaran amb una composició paritària de dones i homes, en la seua composició s’alternaran consecutivament les persones candidates de sexe diferent. D’esta manera es garanteix la paritat d’homes i dones.

juan-botella-el-perelloEl sistema per a ordenar els vots obtinguts per les diferents candidatures serà Llei d’Hont i solament podran ser candidats a la presidència de la Junta Veïnal tots els membres de la Junta Veïnal que encapçalen la seua corresponent llista.

En la Llei d’acompanyament dels pressupostos 2018 de la Generalitat Valenciana es va aprovar la modificació de la llei 8 / 2010 dels articles del 64 al 66. Estes modificacions del nou sistema electoral de les EELLMM introduïdes per la Llei 21/2017, de 28 de desembre de Mesures Fiscals, de gestió administrativa i financera d’organització de la GV.

A la Comunitat Valenciana existeixen set entitats locals menors: El Perelló, el Mareny de Barraquetes i la Barraca d’Aigües Vives en la província de València; la Xara, Jesús Pobre i la Llosa de Camacho, a Alacant; i el Ballestar, en la província Castelló. Totes elles constitueixen AVELA .

Ja l’any 2013 AVELA (Associació Valenciana d’Entitats Locals Autònomes) va començar a reivindicar el tenir un sistema electoral igual que el dels municipis, i no el sistema de llistes obertes que se’ls havia imposat l’any 2010 .

Des d’aquell moment, AVELA ha reivindicat tenir un sistema electoral igual que els ajuntaments ja que amb el sistema actual generava algunes disfuncions i problemes de governabilitat, a la regulació de la composició de les juntes veïnals i el seu procés electoral.

En les eleccions de 2011 i 2015 es van produir resultats en algunes EELLMM en els quals eren set vocals del mateix partit polític, o bé l’alcalde governava amb sis vocals d’altres partits. A més que en estos resultats electorals es produïen situacions poc lògiques i que generaven suspicàcies en haver-hi diferències de més de 150 vots entre candidats de la llista del mateix partit polític.

Al mateix temps AVELA també reclama avançar més en l’autogovern de les EELLMM i fins i tot a futur aconseguir la segregació del municipi vinculant de les EELLMM que ho desitgen. En esta línia cal destacar el treball que està realitzant Jordi Sanjaime, alcalde del Mareny de Barraquetes i president de AVELA.

En les eleccions de 2011 i 2015 es van produir resultats pels quals eren set vocals del mateix partit, o bé l’alcalde governava amb sis vocals d’altres candidatures

Com a secretari general de AVELA veig molt important este canvi en la Llei Electoral ja que se’ns iguala al sistema pel qual es regeixen els Ajuntaments. També manifeste que el Partit Popular del Perelló veu més just este nou sistema electoral i ja portem mesos treballant amb vista a les eleccions locals de 2019.

Som un partit seriós i solvent i tenim un projecte ambiciós i ben definit. Tant la junta executiva com els afiliats i simpatitzants del Partit Popular estem il·lusionats d’arribar a les eleccions de 2019 com a favorits, sempre amb el respecte que ens mereixen els altres grups polítics que es presenten.

Per a nosaltres el més important és confiar a fer bé el nostre treball i convèncer al poble que som la millor opció. A més ens avala la nostra experiència de govern i de gestió, ja que en les últimes cites electorals locals, 2007, 2011 i 2015, el Partit Popular ha guanyat les eleccions al Perelló.

També és molt important que siguen transmissors d’eixa confiança afiliats i simpatitzants. És un orgull per a mi que des que vaig agafar la presidència al febrer de 2016 hem tingut 40 afiliacions noves i cap baixa, i açò és un símptoma del bon treball que hem fet en el Partit Popular del Perelló.

Juan Botella
President del PP del Perelló


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.