Crònica del Club de Córrer Peus Quets: Ho tenim clar?

Crònica del Club de Córrer Peus Quets: Ho tenim clar?

La aturada fallera és general a tota València. Cap cursa es celebra si no és a Castelló o Alacant i un sol trail a Castelló de Rugat. I és normal. Son dies de coets, de monuments, de bunyols i xocolata, cervesa i cassalla, de flors i mantellines, d’ atropellament i música, de pressa i de calma… xé, que ara no estem per a córrer!

peus-quets-volta-falles-sueca-2018_2Pues no! Encara es busca el Runner la excusa de vestir de curt, calçar-se les sabatilles de córrer i eixir al carrer a xafar asfalt. A ritme més tranquil que de costum, però eixir, escampar el poll, estirar les cames, desemboirar la ment… i les Falles son la excusa!

Aquest any cau tot molt rebé. Sant Josep… dilluns 19. Doncs el “6è Corre les Falles” de Peus Quets es fa el diumenge anterior, el 18. Perfecte per a convocar més membres del Club… o no! Una quarantena tan sols. Es evident que hem de restar els que son fallers i falleres que no poden acudir a la volteta i al esmorzar de germanor per el seu compromís faller. Ens hagués agradat una major afluència.

Sempre ens ompli veure que allò que convoquem té una bona acollida. Queda clar que tots som ben lliures de fer allò que millor ens acobla o ens ve de gust. Però tirem en falta la presència d’ alguns corredors i de certs pesos específics del Club en este esdeveniment. Llàstima. Pot ser que l’ any vinent…

Uns equipats de blau, altres de brusa de llaurador i sense haver deixat clara la uniformitat d’ equipatge per al recorregut faller, el 6è Corre les Falles fa el repàs complet dels tretze monuments de Sueca, completant la volta de cadascun d’ ells a modo d’ homenatge, ja diem, a ritme més tranquil acoblant-se uns als altres en velocitat de carrera i tancant un bucle de quasi 7 quilòmetres. Com cada any, riures i crits i bon ambient. Aquesta felicitat patent alegra els ànims, al menys el meu, i me manté amb ganes de continuar fent Club, conglomerant al voltant d’ una entitat com la nostra, una identitat de pertinència, de compromís, inclús d’ implicació. En poques paraules, sentir la satisfacció de dir fort, alt i clar: “Jo soc de Peus Quets!”

Parlant de lo mateix, del “Corre les Falles”, però a un altre nivell, se me demanà deixar clar que la volta a les Falles no va ser iniciativa de Peus Quets, i concretament de Sari Roselló. Tot açò mou des d’un article meu escrit per al llibret de la Falla Cervantes i titulat “Quan Peus Quets inventà el Corre les Falles”.

peus-quets-volta-falles-sueca-2018_3Conta Sari que, assabentada del “Entrenamiento Fallero” que es feia a València, va voler importar la idea i sumar-la a les activitats del Club. El “Entrenamiento Fallero” porta fent-se a la capital tretze anys ininterromputs este 2018, clarament de totes totes pioners de la iniciativa.

Pareix ser que uns corredors de Sueca van tindre la mateixa idea, no sé si adoptada o no de València, i “reclamen” la patent, havent ells efectuat la seua primera volta fallera un 15 de Març de l’ any 2013 a les 6h30 del matí, volta que enguany patrocina la Junta Local Fallera. Peus Quets celebrà el seu primer “Corre les Falles” el 18 de Març de 2013 a les 8h30 del matí. Doncs ens guanyen per 3 dies i dos hores, però… va inventar Marconi la radio o va ser Nikola Tesla? El telèfon fou obra de Graham Bell o de Antonio Meucci?

Per cert, el 15 de Març al matí estan ja totes les falles plantades, acabades i rematades?
Que cadascú se quede amb allò que més li convé. Jo tinc clar que des de fa sis anys, el “Corre les Falles” més esmorzar és de Peus Quets, que es va instaurar des de llavors com a activitat de calendari del Club i ha quedat consolidat com a tal i que sent jo un dels seus membres, és allà on em trobaran.

Com deia aquell ex-president andalús… “…sense acritud, jo ho tinc clar!”

Joanot Presència
Peus Quets


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.