Unes 250 persones es manifesten a Sueca contra la política de pensions del govern central

Unes 250 persones es manifesten a Sueca contra la política de pensions del govern central
 • El col·lectiu local “Pense Pensions Dignes” organitza un autobús per a la manifestació del dia 22 a València

Unes 250 persones (més d’un centenar, segons fonts oficials del govern local) s’han manifestat al migdia d’avui a la plaça de l’Ajuntament de Sueca en senyal de protesta per la política de pensions del govern central. La protesta ha estat convocada pel col·lectiu local “Pense Pensions Dignes”, agrupació constituïda recentment per denunciar la pèrdua progressiva dels drets de la gent major.

face-concentracio-pensions-sueca-mar-2018Pilar Medrano, portaveu de l’agrupació convocant, ha llegit un comunicat en el qual denunciava el perill que corre en aquest moment el sistema públic de pensions que “tant ens costaren d’aconseguir” i que aquest podria desaparéixer.

Per això, la portaveu ha encoratjat a la joventut a unir-se també a la seua lluita atés que el problema que afecta els jubilats i pensionistes d’ara ho serà per als joves en un futur no massa llunyà.

Els manifestants han denunciat la pèrdua de poder adquisitiu dels pensionistes i han rebutjat la ridícula pujada enguany del 0,25% de les retribucions mensuals que no guarda cap relació amb el constant increment del cost de la vida.

En el comunicat, Medrano ha advocat per què la solució passa per “incloure les pensions públiques als Pressupostos Generals de l’Estat”. Els manifestants han cridat les consignes “Fem pinya per una pensió digna”; “La nostra lluita, la vostra victòria”; i “Lluita pensionista, victòria a la vista”.

A la protesta han acudit Iaioflautas de València, integrants de la Coordinadora Estatal en Defensa de les Pensions Públiques. La concentració ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa, Raquel Tamarit, i una nombrosa representació dels regidors del govern municipal.

Adhesions i manifestació a València
Paral·lelament, el col·lectiu “Pense Pensions Dignes” ha obert les inscripcions de persones, joves i majors, que vulguen adherir-se a aquesta lluita i rebre informació de les activitats i accions que van a seguir portant a terme.

La més immediata és organitzar un viatge en autobús a la manifestació que es durà a terme a les 11 del matí del pròxim dijous, dia 22, a la plaça de l’Ajuntament València. Els assistents hauran d’apuntar-se prèviament i aportar 4 euros per a sufragar el cost del lloguer de l’autocar.

RBi


 Manifest del col·lectiu Pense Pensions Dignes

Som el co·lectiu de pensionistes, “Pense Pensions Dignes”, que acaba de nàixer a Sueca, per denunciar el greu problema, que actualment,  estem patint totes i tots els pensionistes, la pèrdua progressiva dels nostres drets que tant ens costaren d’aconseguir i que hem d’aturar  amb la nostra lluita, perquè del contrari, en el futur, les nostres filles, els nostres fills, les nostres nétes i els nostres néts, el patirà: la desaparició del sistema públic de pensions.

El nostre recorregut, transcorre per un camí, estret, costerut, pedregós, però que, tots junts, fent pinya, desembocarà en una via, ampla, plana, una autovia, que no autopista, per al futur dels que ens succeiran.

concentracio-pensions-sueca-mar-2018_1Estem davant un moment històric. Les pensionistes i els pensionistes, les treballadores i els treballadors, la joventut, en definitiva, tota la Societat, no podem quedar-nos de braços creuats, veient com el poder, desmantella el poc que queda de l’anomenat estat del benestar.

Hem assistit impassibles, a les maniobres que els governants de torn, han efectuat. Per començar, davant de la gran crisi que vam patir, congelaren les pensions, després  l’augment insignificant, del 0’25%, i ara que, segons diuen, ja hem eixit de la crisi, que som la locomotora d’Europa, perquè som els que més hem crescut, no sols no volen saber res d’un augment de les pensions, segons l’IPC,i recobrar el poder adquisitiu perdut, sinó que plana sobre nosaltres, l’espasa de Damocles i en un futur més proper del que molts es pensen, la desaparició del sistema públic de pensions i la substitució, per a qui puga pagar-los, de plans de pensions privats.

Com hem arribat fins ací? Quan milions de treballadores i treballadors, han cotitzat, sovint més de 40 anys. ¿Per què la famosa guardiola, de la Seguretat social, amb un superàvit de més de 70.000 milions d’euros,  ha desaparegut i a més han hagut de fer préstecs, per pagar-nos les pagues extres?

Segons els nostres dirigents:

 • Perquè, les persones majors, vivim, cada vegada, més anys
 • Perquè l’import de les jubilacions d’ara, és més quantiós
 • Perquè encara hi ha una alta taxa d’atur

Segons nosaltres:

 • Perquè, han sigut uns pèssims gestors. Han malbaratat, els nostres diners,  en projectes amb escàs o nul benefici, però sobretot pèrdues: autopistes rescatades, aeroports sense avions i sense passatgers, trens d’alta velocitat, amb a penes viatgers, rescat bancari, i un llarg etc. sense oblidar-nos del plat fort del país: la corrupció
 • Perquè les reformes laborals dutes a terme, han empobrit la classe mitjana treballadora
 • Perquè la joventut, la millor preparada de la història, treballa en precari, i mal remunerada, per la qual cosa les cotitzacions a la Seguretat social també es redueixen

Evidentment, així els comptes no ixen.

Com volen acabar amb el maldecap que els origina les pensions?

Posant tota la maquinària  de convicció que tenen al seu servei, perquè ens arribe, perquè assumim i en definitiva ens convença, dia darrere dia, que el sistema públic de pensions, no és sostenible, que cal fer-se plans  de pensions  privats. És com un mantra que va calant en l’opinió pública, fins al punt que la gent més jove està ja convençuda que no va a cobrar.

Què passa amb els que ja estem cobrant?

Com que no ens ho poden llevar, l’augment anual va reduint-se a la mínima expressió: 0,25%, i aixi anem perdent, any darrere any, poder adquisitiu.

Què va a passar els que van a incorporar-se, en pocs anys, al col.lectiu de pensionistes?

doncs, allargar l’edat de la jubilació, que ha passat dels 65 anys, progressivament als 67. Però també sabeu que ja, hi ha veus ,des del poder ,que pensen que l’edat de jubilació, haurà d’allargar-se als 75 anys o per què no, als 80!!

I mentrestant, nosaltres continuarem perdent poder adquisitiu, però també per això tenen solució. Ja sabeu les darreres declaracions del Governador del Banc d’Espanya: “com que la majoria dels pensionistes tenen casa pròpia, no han de pagar 600€ de lloguer, només 100€ de comunitat, per tant se n’estalvien 500 euros.

Vergonyós, indignant, humiliant.

Manifestem el nostre desacord amb un sistema de privatització de les pensions, que empobreix el pensionista, però enriqueix la banca. Un exemple del fracàs de les pensions privades:  Xile.

No podem deixar que ens enganyen, que ens manipulen, i sobretot no hem d’assumir, joves i vells que el sistema públic de pensions no és viable. La solució passa per incloure les pensions públiques, als Pressupostos Generals de l’Estat.

Exigim:

 • la revalorització de les pensions, segons l’IPC
 • la recuperació de la pèrdua del poder adquisitiu
 • la derogació de les dues reformes laborals
 • la rebaixa de l’edat de jubilació als 65 anys
 • la supressió de l’anomenat “Factor de sostenibilitat”
 • garantir les pensions públiques, com a dret constitucional

Denunciem:

 • la discriminació salarial de les dones
 • diguem no, a les polítiques elitistes del govern

No volem, de cap manera, que la frase del genial Groucho Marx, s’impose a les nostres vides: “eixim de les majors profunditats de la pobresa per arribar fins els cims més alts de la misèria”.

Fem una crida a tots en general i la joventut en particular, per què de Sueca i de tots els pobles veïns, s’adherisquen al nostre col·lectiu  i se solidaritzen amb la nostra lluita que és la de totes i tots i participen en totes les concentracions i manifestacions que es convoquen fins assolir els nostres objectius. Tots junts ho aconseguirem. Recordeu que:

La nostra lluita és la vostra victòria.

Sueca, 16 de març de 2018

Col·lectiu Pense Pensions Dignes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.