La història d’un poble a través del llibre ‘Favara, abans i ara’

La història d’un poble a través del llibre ‘Favara, abans i ara’

El diumenge 11 de març a la Casa de la Cultura de Favara va tindre l’acte de presentació del llibre “Favara, abans i ara” de l’autora Presentació España Camarasa.

En aquest treball, editat per l’Ajuntament de Favara amb la col·laboració de la Diputació Provincial de València ens mostra la història del municipi, des dels seus orígens fins a l’actualitat i en el que contempla, entre altres, molts aspectes del poble, geogràfics, econòmics, la tradició i la cultura.

En primer lloc el Regidor de Patrimoni de l’Ajuntament de Favara, Rafael Gisbert, va felicitar i agrair a l’autora del treball  tot l’esforç que ha fet per a que aquesta obra siga un referent per al poble Favara i testimoni fonamental per a que l’història del municipi riberenc no quede en l’oblit. També va agrair a tots els veïns i veïnes que, d’una manera o d’altra, han ajudat per a què aquest treball és reflectisca en un llibre imprés.

Seguidament a l’acte de presentació va intervindre Aureliano J. Lairón Pla, Doctor en Geografia i Història per la Universitat de València, Cronista Oficial i Arxiver Municipal de la ciutat d’Alzira qui va explicar d’una manera pedagògica les parts fonamentals de llibre a més de fer un repàs a la trajectòria professional de l’autora.

Per finalitzar la pròpia autora va intervenir fent un repàs al seu treball “Favara, abans i ara” donant a conèixer quina va ser la manera  per a aconseguir totes les dades històriques. La tradició oral, les vivències pròpies i l’accés a l’arxiu històric de Favara foren claus per a estructurar un llibre molt fàcil de llegir on es poden trobar molts aspectes com llegendes, cançons i refranys tradicionals, gastronomia local, esports explicats de forma detallada i amb més de 250 fotografies de diferents moments quotidians de Favara.

Regidoria de Patrimoni
Ajuntament de Favara


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.