Moció als ajuntaments per la seguretat social de cuidadores i cuidadors de dependents

Moció als ajuntaments per la seguretat social de cuidadores i cuidadors de dependents

Els darres dies, membres de Plataforma de la Ribera en defensa de la Llei de la Dependència  hem visitant els Ajuntaments de la comarca per a registrar una Moció amb l’objectiu d’instar al Govern Central la recuperació de la Seguretat Social de les cuidadores i cuidadors de persones en situació de dependència en l’entorn familiar a càrrec de l’Estat, concretament:

  1. A restablir, donant per a açò l’impuls normatiu necessari, l’obligatòria subscripció del conveni especial de Seguretat Social dels cuidadors/es no professionals de persones en situació de dependència, així com l’ingrés de la seua corresponent cotització a càrrec exclusiu de l’Estat.
  2. A recuperar els nivells de finançament a la Llei de la Dependència per part dels Pressupostos Generals de l’Estat, previs a les retallades del 2012.
  3. A augmentar el finançament de la Llei de la Dependència i complir així la Llei que preveia l’obligatorietat de finançar el Sistema d’Autonomia i Atenció a la Dependència a parts iguals (50%), per part de cadascuna de les administracions, govern central i comunitats autònomes.
  4. A promoure un Pacte d’Estat per la Llei de la Dependència i els Serveis Socials amb les Comunitats Autònomes, les organitzacions del Tercer Sector, les Plataformes d’afectats, familiars, usuaris i tots els Grups Polítics, per a actualitzar, enfortir i millorar les prestacions i serveis de manera equitativa i sostenible en tot el territori nacional.

Les persones implicades en aquesta Plataforma valorem molt positivament l’acceptació per part de les alcaldesses i els alcaldes de La Ribera, el seu interès per aquest tema, així com el tracte amable i pròxim que han tingut, en rebre’ns personalment, després d’haver registrat la Moció, la qual cosa demostra la gran sensibilitat i la importància que donen a aquest tema. Les cuidadores i cuidadors dediquen molts anys de les seues vides, sobretot, les dones, mares, esposes, germanes i filles, a l’atenció dels seus familiars a casa.

La Plataforma de la Ribera en defensa de la Llei de la Dependència ha volgut inciar aquests contactes al voltant del Dia de la Dona Treballadora per fer visibles les eternes cuidadores i reivindicar un tracte just i digne per a elles per part de l’Estat.

Plataforma de la Ribera en defensa de la Llei de la Dependència


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada