Els pobles de la Ribera Baixa es manifesten per la Igualtat

Els pobles de la Ribera Baixa es manifesten per la Igualtat
  • Mig miler de persones es concentraren a Sueca

La Ribera Baixa es va manifestar ahir per la Igualtat en una jornada històrica per al moviment feminista. Significativa, per ser una de les més destacades dels darrers anys, fou la concentració a Sueca on unes cinc-centes persones es van manifestar a la plaça de l’Ajuntament.

Les intervencions dels representants dels col·lectius convocants van ser aplaudides, una volta i una altra, pels assistents. La concentració va coincidir amb la convocatòria de la vaga general feminista de dones per reivindicar una igualtat real i pràctica en tots els terrenys de la societat. A l’acte també acudiren representants del consistori suecà. La concentració havia estat convocada per partits, sindicats i organitzacions de tots tipus.

D’altra banda, la porta dels jutjats, advocats, funcionaris i magistrats també es van concentrar pels mateixos motius. La convocatòria, en aquest cas, va córrer de la mà del Col·legi d’Advocats de Sueca.

dia-dona-cullera-2018_1El govern local de Cullera se suma a l’atur feminista
Cullera també va eixir al carrer per a traure-li els colors al masclisme. Centenars de persones participaren en la concentració que va tindre lloc al migdia en la plaça d’Espanya amb motiu del Dia Internacional de les Dones i de la vaga general feminista.

Gent de totes les edats, gèneres i condicions van donar els seu suport la causa feminista en una concentració en la qual l’alumnat dels col·legis de la ciutat i representants de la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR) van llegir diversos manifestos on es va denunciar la discriminació que patixen les dones en tots i cadascun dels àmbits de la vida.

«Estem ací per nosaltres i per totes aquelles que no poden perquè tenen por o no es poden permetre la pèrdua d’un cèntim del seu salari perquè té sous misèrrims», ha dit la regidora d’Igualtat, Francesca Ortiz.

L’acte, organitzat pel consistori, va comptar amb la presència de les autoritats. L’executiu locat, format per PSPV-PSOE i Compromís es va sumar a la vaga feminista.

dia-dona-almussafes-2018La ciutadania almussafenya es bolca amb els actes de la Setmana per la Igualtat
Desenes de persones assistiren al migdia a Almussafes a la concentració i lectura del manifest amb motiu de la celebració. La presidenta de l’Associació de Dones Progressistes de la localitat, Alicia Benavent, fou l’encarregada de llegir el text reivindicatiu d’enguany, en el qual s’ha posat èmfasi en la necessitat de seguir treballant per a aconseguir una igualtat efectiva en la societat.

Per la vesprada es va dur a terme l’homenatge als treballadors i treballadores de la Cooperativa Agrícola, un acte organitzat per la Regidoria de Polítiques d’Igualtat en el qual s’inaugurà una exposició i s’estrenà el documental ‘Descobrim la nostra cooperativa’.

R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada