El comissari europeu d’Agricultura, Phil Hogan, visita la finca Sinyent

El comissari europeu d’Agricultura, Phil Hogan, visita la finca Sinyent
  • Aguado va reclamar “una major presència de l’agricultura mediterrània en les polítiques europees perquè la situació dels mercats dels nostres produccions no és la mateixa que fa trenta anys”

El comissari d’Agricultura i Desenvolupament Rural de la Unió Europea (UE), Phil Hogan,  visità ahir per la vesprada la finca Sinyent, a Polinyà del Xúquer: el camp d’assajos i experimentació agrària que l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) va engegar amb l’objecte de traslladar al sector les millores i innovacions que està desenvolupant en aquest emplaçament.

Durant el recorregut Hogan va estar acompanyat, a més de per la cúpula de AVA-ASAJA, pel president del Grup Popular Europeu, Manfred Weber, pel portaveu del PP en Parlament de la UE, Esteban González Pons, per la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, i per un nodrit grup d’europarlamentaris populars.

Hogan, després de la visita a la Finca Sinyent, va indicar que “el que acabe de veure és impressionant, ja que en un centre d’aquestes característiques els agricultors estan junts i poden aplicar tota l’experimentació que realitzen de manera directa en les seues pròpies explotacions. És el que en anglès cridem un “win-win”, és a dir, tots guanyen”.

El màxim responsable de l’agricultura comunitària havia acudit al matí a unes jornades del Bureau del PP Europeu -principal òrgan decisori d’aquest partit en el *europarlamento- que se celebren a València. Concretament, Hogan va participar en una sessió de treball dedicada a la innovació en el sector agrari en el qual també va intervenir el secretari general de AVA-ASAJA, Juan Salvador Torres, qui va subratllar “la necessitat inajornable d’apostar a fons per la innovació perquè és l’eina que necessitem els agricultors per a adaptar-nos als canvis d’aquest món global i poder afrontar amb garanties els nous reptes que planteja”.

Torres va assegurar que el sector agrari no pot romandre al marge de la revolució digital i dels avanços en matèries capdavanteres com els drons, la robòtica o la biotecnologia si veritablement vol ser capaç de donar resposta a les creixents exigències alimentàries d’una població mundial que rondarà els 10.000 milions de persones en 2050.

Per la seua banda, i ja durant la visita de Hogan a la Finca Sinyent, el president de AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, va explicar al comissari d’Agricultura que “la posta en funcionament d’aquest camp d’experimentació reflecteix tant el nostre convenciment de la importància que té la recerca per al futur del sector agrari com el nostre ferm compromís amb els agricultors”. En aquest sentit, Aguado va agregar que considera indispensable que “els poders públics també s’impliquen a fons a l’hora de prestar tot el seu suport a la innovació”.

Així mateix, el president de AVA-ASAJA va reclamar “una major presència de l’agricultura mediterrània i, sobretot de les seues necessitats, en les polítiques europees perquè la situació dels mercats en els quals competeixen les nostres produccions no és la mateixa que fa trenta anys i l’actual conjuntura es tradueix en greus problemes de rendibilitat per als agricultors”.

AVA-ASAJA


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.