El festival de teatre ‘Polinyà Íntim’ creix en públic i qualitat

El festival de teatre ‘Polinyà Íntim’ creix en públic i qualitat
  • La segona edició de la mostra ha reivindicat les dones creadores, ha aconseguit un 90% d’ocupació

El Festival d’arts escèniques Polinyà Íntim, celebrat els dies 3 i 4 de març a Polinyà de Xúquer, ha tancat la seua segona edició amb resultats molt satisfactoris. El percentatge total d’ocupació durant els dos dies ha sigut d’un 90% i el nombre d’espectadors ha ascendit a 1.700 persones. Unes xifres que reafirmen tant la qualitat de les propostes programades com l’interès dels veïns de la Ribera Baixa pel certamen, com ho demostra el fet que diverses de les obres esgotaren totes les seues localitats abans fins i tot de començar el festival.

“El balanç d’esta segona edició és molt positiu”, apunta Jacobo Roger, director del festival, “tant a nivell artístic com d’assistència de públic. Apostem per una programació avantguardista molt variada, amb obres de format més tradicional al costat d’altres molt més arriscades, però sempre amb el segell de la qualitat com a únic criteri, i la gent ha respost, no només assistint a les representacions, sinó gaudint d’aquest tsunami escènic que suposa Polinyà Íntim “.

L’assistència al festival ha crescut respecte a l’any passat. “Hi ha hagut un increment respecte a 2017. Hem passat de 1.500 espectadors a 1.700, el que reforça el compromís dels veïns amb el festival, perquè ja no es tracta de la novetat i la curiositat per una primera edició, sinó de consolidar un projecte cultural que situe Polinyà al mapa. Realment, la cultura i les arts escèniques poden ser un motor per a l’economia i la visibilitat dels petits municipis. I això ja s’ha pogut veure enguany perquè no tot el públic era de Polinyà, també havia de pobles del voltant com Riola, Sueca o Alzira, de localitats més allunyades com Bunyol o Set Aigües i fins i tot gent que es va desplaçar des de València per viure l’experiència”.

Durant els dos dies que ha durat el festival s’han programat 12 propostes escèniques i s’han dut a terme 26 representacions en total, en 12 espais diferents del poble, des de la Plaça Major al Carrer de la Pilota, passant per una antiga botiga de verdures, un construcció agrícola del segle XVIII o un magatzem reconvertit en pelaora de taronges.

En l’oferta escènica han conviscut des d’una guanyadora de dos Premis MAX (“Mulier”) a un happening-performance queer en una casa de llauradors, una de les cases més antigues de la localitat (“Habitación sin vistas”), sense oblidar la potent programació infantil, amb peces escèniques de participació arribades des de Saragossa i València. Hi va haver una estrena absoluta (“Fugida”), una producció internacional (“Vidas en conserva”) o l’emocionant homenatge de La Chamana a Chavela Vargas amb el qual es va clausurar Polinyà íntim 2018 i que va alçar el públic dels seus seients, en una prolongada ovació, en acabar l’actuació.

Acaba esta segona edició, que tenia com a leit motiv reivindicar a les dones creadores, després de mesos d’intens treball per part de l’organització, en col·laboració amb l’Ajuntament de Polinyà de Xúquer, les companyies, els veïns que van cedir les seues cases pera  les representacions i l’inestimable suport dels voluntaris que abans de cada funció no només introduïen l’obra que s’anava a veure, sinó que també contextualitzaven l’espai en què es desenvolupava.

“Ha sigut un treball en equip en el qual cada part ha desenvolupat una tasca imprescindible, Polinyà Íntim com el seu nom indica és un festival molt proper, petit, com una gran família en la qual els propis artistes assisteixen a altres representacions i conviuen amb el públic”, conclouen des de l’organització.

R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.