Les Albaes, la Crida del Mareny i la Cavalcada del Ninot activen l’inici de les falles de Sueca

Les Albaes, la Crida del Mareny i la Cavalcada del Ninot activen l’inici de les falles de Sueca
  • El primer torn va començar amb l’exaltació de Tània Sàez, Fallera Major i la seua Cort d’Honor

Aquest any l’exaltació de tots els representants de la festa de les falles de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes, que tradicionalment s’ha fet en dos torns, un divendres i l’altre dissabte, es realitza en dos torns en dos divendres consecutius.

Divendres passat es va fer la primera ronda, que s’inicià a casa de la Fallera Major de Sueca, Tània Sáez, que junt a la seua Cort d’Honor va escoltar l’exaltació amb el cant d’albaes.

Seguidament es van visitar els caus de les comissions de  Bernat Aliño, El Portal, Avinguda 18 de Juliol, Sucro, Avinguda d’Espanya, Plaça Cervantes i Verge de Sales.


Crida del Mareny 2018_2El Mareny de Barraquetes dona el tret d’eixida a les falles 2018 amb la seua Crida

Diumenge pel matí la Fallera Major de Sueca i la seua cort d’honor, acompanyades per la Junta Local Fallera de Sueca i representants de onze de les comissions de la ciutat, acompanyaren la Falla Sol i Tarongers del Mareny de Barraquetes en la seua crida.

Després de recollir Lara Climent -fallera major infantil de la comissió Sol i Tarongers- en el seu domicili, en passacarrer es va desfilar fins la casa consistorial de l’entitat local menor.

Una vegada allí i davant de tots els assistents eixiren al balcó l’alcalde Jordi Sanjaime, que dona inici a l’acte, seguit de Vicent Peñarrocha, president de la Falla, qui també va dir unes paraules, i Lara, qui dominant els nervis que sentia i amb una gran maduresa per a la seua edat, convida tot el món faller a gaudir de la festa. L’acte va finalitzar amb una mascletà.


L’enginy i el colorit són protagonistes de la Cavalcada del Ninot

En un any atípic, on el recorregut ha sigut a la inversa, la tradicional cavalcada del ninot va omplir els carrers de Sueca, dissabte per la vesprada.

Les catorze comissions participants, amb una extensa gama de disfresses, divertides i espectaculars, que amb una explosió de colors va omplir els carrers, realitzaren diferents crítiques a la actualitat, tant local com nacional i internacional, algunes amb més mordacitat que altres.

Diumenge per la vesprada fou el torn dels fallers mes menudets, que desfilaren amb les seues colorides disfresses amb la gràcia que els correspon.

Junta Local Fallera de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.