El Govern de Sueca pretén desafectar patrimoni agrícola a esquenes dels llauradors

  • El PSPV-PSOE de Sueca, fa una crida a les organitzacions del sector de la localitat, sindicats, cooperatives i societats agràries de transformació a “mobilitzar-se per a evitar aquest atropellament dels seus drets històrics i interessos legítims”

consell-agrari-sueca- mar-2018El Grup Socialista Municipal de l’Ajuntament de Sueca ha tingut coneixement de la intenció del pacte de govern local (Compromís i GISPM) de desafectar gran part de l’emblemàtic edifici del Consell Agrari per a destinar-ho a altres usos diferents als originals.

Aquesta actuació està sent duta a terme a esquena del Ple de la Corporació i, el que és greu, de la Junta del Consell Agrari Municipal, organisme representatiu del sector agrícola local.

Es tracta de 448 metres quadrats de les dues plantes de la casa edificada a la fi del segle XIX i adquirida amb les aportacions econòmiques dels agricultors.

Situada en el número 15 del cèntric carrer Cullera, va ser rehabilitada i remodelada en els anys setanta. Està inscrita en l’Inventari Municipal com de domini públic afectat al servei agrícola. Durant dècades va estar ocupada per la Comunitat de Regantes fins al seu trasllat a una nova seu pròpia.

El Govern local pretén destinar el citat espai urbà, que van pagar els agricultors fa un segle, a “serveis administratius i/o arxiu”, segons relata la petició formalitzada a la fi d’octubre i a la qual el PSPV-PSOE ha tingut accés, per segones fonts, tres mesos més tard.

Dimas Vázquez, portaveu socialista en l’Ajuntament de Sueca, sol·licitarà tota la documentació i els tràmits realitzats de manera unilateral davant la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi climàtic i Desenvolupament rural, que és qui ha d’autoritzar el canvi pretès.

“Estem davant una lamentable mostra més de governar a esquena de la ciutadania de la qual estan donant mostra Compromís i GISPM des de l’inici de la legislatura; i en aquest cas concret, del Consell Agrari, organisme representatiu de l’ampli col·lectiu d’agricultors de Sueca”, manifesta Vázquez.

Un Consell Agrari, que ha sigut i és una referència d’entitat per a altres poblacions que manquen d’ell. Sueca a dia d’avui ha sigut visitada per diferents autoritats municipals d’altres ajuntaments, per a informar-se del funcionament i competències de dita Consell Agrari, i veure així la manera d’implantar-ho en la seua localitat, la que no ho ha fet ja.

El portaveu socialista conclou fent una crida a les organitzacions de llauradors de la localitat, sindicats, cooperatives i societats agràries de transformació a “mobilitzar-se per a evitar aquest atropellament dels seus drets històrics i interessos legítims, si no canvia la postura del govern local i del seu regidor d’agricultura”

PSPV-PSOE de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.