Homenatge als treballadors i treballadores de la cooperativa en la Setmana per la Igualtat d’Almussafes

Homenatge als treballadors i treballadores de la cooperativa en la Setmana per la Igualtat d’Almussafes
  • L’Ajuntament oferirà nombroses activitats en unes jornades que arranquen aquest divendres amb el suport de les associacions locals

La lluita per la igualtat d’oportunitats entre homes i dones continua sent un dels principals cavalls de batalla d’una part destacada de la societat. A les accions empreses en aquest sentit per diverses entitats s’uneixen les iniciatives impulsades des d’administracions públiques com l’Ajuntament d’Almussafes, que durant l’any ofereix nombroses activitats per a seguir avançant cap a la consecució aquest objectiu.

davinia-calatayud-regidora-igualtat-almussafesNo obstant açò, és durant els dies propers a la commemoració del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, quan el consistori intensifica la seua aposta dedicant-li al tema tota una setmana, durant la qual s’aborda aquesta problemàtica des de diversos punts de vista i a través de propostes de tot tipus, com a xarrades, exposicions, activitats esportives, pel·lícules i espectacles teatrals.

“La idea, com en edicions anteriors, és plantejar el problema de la desigualtat entre dones i homes des de diferents punts de vista, uns més formatius i uns altres més lúdics, però tots amb l’objectiu de crear consciència de la necessitat de seguir treballant perquè aqueixa igualtat siga efectiva en tots els àmbits de la nostra societat, una cosa que serà possible també gràcies al suport de les associacions que col·laboren en aquesta setmana commemorativa”, reivindica la regidora de Polítiques d’Igualtat, Davinia Calatayud.

La III Setmana per la Igualtat organitzada per l’Ajuntament d’Almussafes començarà aquest divendres 2 de març amb una inauguració oficial, en la qual participaran les autoritats locals. Durant l’acte, que se celebrarà a les 17 hores en l’Àgora del Parc Central de la localitat, s’oferirà l’espectacle teatral ‘Pluja de paraules’, de la companyia Visitants. En aquest muntatge itinerant, dirigit a tots els públics, es lligen textos de dones rellevants, poemes i cançons per la igualtat.

Dia Internacional de la Dona
La commemoració viurà el seu moment més àlgid el dijous 8 de març, Dia Internacional de la Dona, en el qual es realitzarà la tradicional concentració i lectura del manifest a les 12.30 hores enfront de la casa consistorial, un acte organitzat per l’Associació de Dones Progressistes de la població i al que està convidada tota la ciutadania.

Aqueixa mateixa jornada a la vesprada, a les 17.30 hores, es durà a terme un homenatge a les treballadores i treballadors de la Cooperativa Agrícola d’Almussafes (COAGAL). Tal com ja es va fer amb èxit en 2017 amb l’empresa Confecciones València, S. a., coneguda com ‘El Figueral’, la Regidoria d’Igualtat ha volgut organitzar una exposició i produir un reportatge en el qual s’explica la trajectòria d’aquesta popular companyia, per la qual han passat centenars de veïns i veïnes.

L’homenatge s’iniciarà a les 17.30 hores amb la inauguració de l’exposició sobre la història de la cooperativa, mostra que romandrà oberta fins al pròxim dimecres 4 d’abril i que arreplega fotografies, documents, material i objectes cedits pels operaris de l’empresa. Posteriorment, a les 18 hores, es presentarà i projectarà el documental “Descobrim la nostra Cooperativa”, un treball audiovisual elaborat pel Departament de Comunicació del consistori municipal en el qual els protagonistes de l’èxit de “la cope” narren en persona les fites més destacades des que es va posar en marxa en 1951.

Teatre, cinema, esport i formació
Però durant la setmana també tindran cabuda una marxa a peu i un esmorzar popular (diumenge 4), un taller en el qual es parlarà d’educar amb igualtat (dilluns 5), la inauguració de l’exposició amb els cartells presentats al IX Concurs de Cartells per a il·lustrar la programació d’aquesta setmana commemorativa (dilluns 5) i la projecció de la pel·lícula ‘Thi Mai’ (dilluns 5) i una xarrada sobre assertivitat (dimecres 7).

En el terreny de les arts escèniques, està prevista la representació de l’obra ‘Ara sí!’, a càrrec de La Fera Teatre (dimarts 6), companyia que també portarà a la sala d’actes del Centre Cultural l’estrena de ‘Salvatge’ (dimecres 7).

Així mateix, la Regidoria de Polítiques d’Igualtat aprofitarà la setmana per a presentar el Pla Municipal d’Igualtat de Dones i Homes d’Almussafes i el Grup d’Atenció a Persones Indefenses i Vulnerables (GAPIV), iniciativa que s’ha programat per al dimarts 6 a les 18 hores en la sala de conferències del Centre Cultural. L’Ajuntament posarà la guinda a la setmana el divendres 9 a les 22 hores amb la celebració del tradicional sopar commemoratiu.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.