Pasqual Carrasquer i l’Ajuntament de Sueca reben l’espiga d’or honorífica de la JLF

Pasqual Carrasquer i l’Ajuntament de Sueca reben l’espiga d’or honorífica de la JLF

Diumenge per la vesprada i com ja va sent tradicional, es van lliurar al centre cultural Bernat i Baldoví, els bunyols d’or amb fulles de llorer i brillants, màxima distinció que atorga la Junta Central Fallera de València. Al mateix temps es varen fer entrega les espigues d’or, distinció que concedeix  la Junta Local Fallera de Sueca als fallers majors de seixanta anys que tinguen una trajectòria com a fallers consolidada.

Aquest any i com a novetat la Junta Local Fallera de Sueca ha fet entrega de la seua màxima distinció, l’espiga d’or honorifica a dos persones en reconeixement de la seua llavor en pro de les falles de Sueca, per realçar i enaltir la festa fallera i per vetllar per la seua continuïtat.

Aquest va ser el moment més emotiu de la vesprada, en nomenar el primer d’aquests guardonats: En Pascual Carrasquer Blasco “Pasqualet”: Artista i mestre d’artistes, suecà de soca rel amb una dilatada trajectòria professional, molt volgut dins i fora del món faller. Amb noranta-un anys segueix visitant el taller. Els fallers i falleres que omplien el pati de butaques del centre municipal Bernat i Baldoví el van rebre de peu i amb una forta ovació.

L’altre guardonat amb aquesta màxima distinció fou l’Ajuntament de Sueca, qui de mans de la seua alcaldessa Raquel Tamarit i amb la presència del regidor de festes Pau Roselló, recolliren aquesta recompensa per recolzar tots i cadascun dels actes que organitzen les falles.


sainets-falles-sueca-2018Premis en la Gala de la Cultura Fallera

El Centre Cultural Bernat i Baldoví fou l’escenari un any més de l’entrega dels premis del concurs de Sainets. Amb un pati de butaques ple, començà el que aquest any s’ha denominat la Gala de la Cultura, ja que a més dels ja tradicionals “Socarrats, Latorre, Ortolàs i Nelos” també s’ha fet entrega en aquest acte dels premis del concurs de redacció de sainets i poesía satírica de les falles 2018.

L’acte va estar presidit per l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, el president de la Junta Local Fallera, Bernardo Garrigós, i la Fallera Major, Tània Sáez.

Resultà guanyador a la XIII edició del Concurs de Redacció de Sainets Falles 2018 Miquel Fernández Ruiz amb l’obra titulada “La paradeta de la so Tonica”, i declarant-se deserta la X edició del Concurs de Poesía Satírica Falles 2018.

L’acte continuà amb una presentació en imatges dels treballs realitzats per les nou comissions que han participat al concurs de sainets en el present exercici.

Les mencions especials a actriu secundària van ser per a Alba Juárez –de la Falla Avda. 18 de Juliol- i Júlia Martínez –de la Falla El Perelló Tro i Flama-. I el Premi Juan Ortolà a millor actriu secundària va recaure en Silvia Riera –de la Falla Sucro-.

En la categoria masculina, les mencions especials a actor secundari van ser per a Pascual Ferrando –de la Falla El Portal- i Antonio Pérez –de la Falla Sucro-. El Premi Juan Ortolà a millor actor secundari fou per a Toni Benedito –de la Falla Mercat-.

Seguidament es feren entrega del premi al millor director, corresponent les mencions especials a Juan Luís Fletes –de la Falla Mercat- i Enrique Marco –de la Falla El Perelló Tro i Flama-, i alçant-se amb el Premi Enrique Latorre al millor director Rafa Colomar –de la Falla Avda. 18 de Juliol-.

Les mencions especials a actriu principal van ser per a Esther García –de la Falla Avda. 18 de Juliol- i Dori Alapont –de la Falla Plaça de l’Ajuntament-. I el Nelo a millor actriu principal fou per a Pilar Villegas –de la Falla El Perelló Tro i Flama-.

En la categoria masculina, les mencions especials a actor principal van ser per a Martí Aguilar –de la Falla Avda. 18 de Juliol- i Jorge Vayà –de la Falla El Portal-. El Nelo a millor actor principal va recaure en Francisco Javier Marqués –de la Falla El Perelló Tro i Flama-.

En la categoria de millor sainet la Falla Sucro conseguí el quart lloc amb “La Java”, mentre que el premi Socarrat al tercer millor sainet fou per a la Falla El Portal amb “Nelo Bacora a Nova York”, i el Socarrat al segon millor sainet fou per a la Falla El Perelló Tro i Flama amb l’obra “Jo no tinc sogra”.

El Nelo al millor sainet va ser en aquesta XX edició per a “Visites de l’altre món” de la Falla Avinguda 18 de Juliol.


Exposicio del Ninot - Sueca 2018 (1)Els ninots de les falles Bernat Aliño i Mercat reben l’indult del foc

La sala dels Porxets és un any més l’encarregada d’acollir l’exposició del Ninot. La Fallera Major de Sueca, Tània Sáez fou l’encarregada junt al president de la Junta Local, Bernardo Garrigós i l’alcaldessa de la ciutat, Raquel Tamarit, d’inaugurar l’exposició del Ninot, amb l’assistència de les autoritats municipals i els representants de les setze comissions. La mostra estarà oberta al públic fins el proper dia 4 de març en la sala Els Porxets.

Al mateix temps es van lliurar els premis per als ninots que rebran l’indult del foc i entraran a formar part del museu faller de la ciutat. En la categoria infantil va resultar indultat el ninot de la Falla Bernat Aliño de l’artista Joan Martí, mentre que en la categoria major fou el ninot de la Falla del Mercat de l’artista Francisco Vizcaíno. El jurat va estar format pels artistes locals Juan Antonio Llopis, Emi Carlos i Conrad Marqués, tots tres professors a l’Escola d’Art Escultor Beltran.

L’acte va concloure amb una foto conjunta de tots els representants del món faller i les autoritats.

La resta de mencions quedà de la següent manera:

En la categoria de ninot infantil:

  • 4t Sol i Tarongers
  • 3er Poble Vell
  • 2on Sales
  • 1er Bernat Aliño

En la categoria de ninot major:

  • 4t Bernat Aliño
  • 3er Poble Vell
  • 2on Sales
  • 1er Mercat

JLF de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.