Cullera acull un simulacre d’amenaça amb explosius

Cullera acull un simulacre d’amenaça amb explosius
  • La Unitat Canina de la Policia Local participa en unes jornades de treball amb gossos policia i de detecció

La Unitat Canina de la Policia Local de Cullera es prepara per a afrontar qualsevol situació de perill, incloses amenaces amb artefactes explosius en un espai públic. El pati d’armes del Castell ha sigut escenari d’un simulacre d’avís de bomba en el qual la unitat cullerenca, juntament amb gossos de detecció arribats d’altres punts de la Comunitat Valenciana, ha participat en les III Jornades Cinològiques de Cerca, Rescat i Detecció que es duen a terme estos dies en diversos punts del territori valencià.

A l’interior de la fortalesa s’han col·locat diverses maletes en les quals s’amagaven explosius; els gossos han sigut els encarregats de detectar-los i marcar el lloc exacte en el qual es trobaven.

La dificultat de l’exercici era extrema. A més de la tensió que se sol viure en uns moments com eixos, els guies no podien acompanyar-los perquè es tractava d’un lloc insegur.

Els cans han accedit sols a la zona sospitosa i han rebut indicacions a distància dels guies, que han seguit els passos dels gossos amb el suport d’un dron.

L’actuació ha demostrat que els gossos policia i de detecció participants disposen de la suficient independència per a poder actuar en un cas com este en qualitat de suport a la Guàrdia Civil i a la Policia Nacional.

«Hem d’estar preparats»
L’alcalde, Jordi Mayor, ha assistit en primera persona al simulacre acompanyat pel cap de la Policia Local, Juan José Figueres. El primer edil ha assenyalat que Cullera, com a ciutat turística, «no pot ser aliena a estes noves amenaces i hem d’estar preparats per a actuar de manera ràpida en cas d’una amenaça d’estes característiques com a suport a les Forces i Cossos de Seguretat l’Estat que són competents en esta matèria».

L’objectiu d’estes jornades és sotmetre a guies i gossos a situacions tàctiques fora del seu entorn, baix la màxima pressió física i psicològica, amb la finalitat d’aconseguir un treball operatiu i saber reconéixer els límits i llindars de cerca tant dels guies com dels seus cans en situacions i estats gens habituals.

A part dels exercicis amb explosius, les jornades treballen en altres aspectes com la detecció de drogues o el rescat de persones atrapades amb el suport de l’empresa Rescate Valencia.

Més sobre SCAN i Maskokotas
SCAN-Scent Analysis és una companyia formada en 2014 per Instructors Canins d’Unitats del món Policial i Militar, amb la finalitat d’unir els seus coneixements i treballar conjuntament perquè el gos seguisca complint la funció per la qual es va unir a l’ésser humà que és, assenyalen, la d’ajudar-lo allà on l’humà no és capaç arribar.

Maskokotas és una tenda especialitzada en mascotes amb més de 20 anys d’experiència en el sector que va nàixer amb l’objectiu d’oferir productes de qualitat, una atenció al client exquisida i el compromís de millorar la qualitat de vida i benestar dels animals.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.