Crònica del CC Peus Quets de Sueca: Es fan coses, prou coses

Crònica del CC Peus Quets de Sueca: Es fan coses, prou coses

“L’ home que comet un error i no el corregeix comet un error encara més greu!” (Confuci, 551 aC – 478 aC)

Moltes diria jo. Moltes coses i bones. Quant la vena “productiva” aflora, Peus Quets se prodiga en importants reptes i complicades proves. Aquesta setena n’ és una on hi veurem bona participació a grans esdeveniments.

Abans de deixar escrits els darrers fets esportius de Peus Quets, vull rectificar un error que vaig cometre la setmana passada al reportar el temps en meta de Gerard Iborra, que corregué la Mitja Marató Roquette de Benifaió en 1h41’20” i no en 1h49”29. Li vaig sumar, gratuïtament, 8 minuts i pico al seu crono! Això fa mal i a Gerard li brinde les meues disculpes.

2018-Gran Fons Tabernes d l Valld, . 18 FebPrese Claver i Pascual Azorín corren a Tabernes de la Valldigna la Xª Edició del Gran Fons. Curiós este 15K de la Valldigna, i agradable malgrat el desnivell ascendent cap a Benifairó i Simat. El recorregut és dur, és evident… entremig de muntanyes no pot ser d’ altra manera! Entre cultius de tarongers la major part del temps i pels propis carrers dels tres pobles de la Vall, Prese i Pascual van a culminar una bona cursa. Pascual entra en meta al poliesportiu de Tabernes en 1h11’43” i a Prese la veurem passar per l’ arc en 1h12’45”, fent el tercer millor temps de la seua categoria. Una vegada més… podí! Una vegada més… trofeu! Una vegada més… glòria! Una vegada més… Prese!

València se corre un altre gran fons, la “15K València oberta al mar”. Van per la sisena edició de un recorregut que passeja als corredors per bona part de “l’ altra banda del riu”, al sud de la València d’ extramurs, l’ Albereda, Av. de Blasco Ibañez, Vivers i cap al Port a la Malva-Rosa i el Canyamelar. Pla com la palma de la ma, estos kilòmetres solen ser ràpids però mancats de públic en estes matineres hores de convocatòria. Oratge gris, agradable pot ser per a córrer però poc favorable a la fotografia. És difícil tindre sempre de tot!

Neus Andrés i Sonia Viñoles acaben 1h23:43 després d’ haver pres la sortida a l’ Av. del Port a les 9h00. Joana Del Roj, en encoratjadora progressió, fa 1h34’26 i Juan Franco acaba en 1h35’57”. Bons cronos, bona participació. He deixat per al final a un xicot de Canals, nou vingut al Club, que vola ras per asfalt. Ventila la distància en 1h04’20”. Ben jugat Javier Morales!

Queda per fer, l’ esbós de la Marató de Castelló, que porten preparant ja fa uns quants mesos Javier Mancebo, Manu Lena, Rubén Cerros i amb menys constància i insistència Emilio Sala. De les cròniques passades, sabreu que per a córrer, Castelló de la Plana… no és pla!

Els voltants de la ciutat, entre la Serra d’ Espadà i el promontoris del Desert de les Palmes formen una plana, però la ciutat, ella, està construïda sobre una colina i el recorregut és un seguit de pujades i baixades que s’ agarren a les cames i que, fins i tot, mosseguen! De l’ any passat vos ho poden dir Javier i Emilio que hi tornen i Tomàs Cuesta i Pedro Cascales que tenen eixa Marató gravada a foc al fons del cervell… per a no tornar!

Llarguíssimes avingudes que mai acaben, d’ anar i tornar, picant amunt quasi sempre com la del Passeig de Morella o l’ avinguda Calduch, o inclòs els voltants de la Universitat Jaume Ier, el parc de Ribalta o l’ estadi de Castalla… ara amunt, ara avall, i amunt altra vegada, i allà al cantó on gira a la dreta el carrer i penses “ja estic dalt”… nooo, sorpresa, encara s’ empina més l’ asfalt! Una marató matadora, trencadora, esgotadora més que ninguna!

Ruben posa peu en meta en 2h58’15”. Dins de tot, bona marca! Emilio, poc entrenat i gens dormit, encara fa 3h08’29”. Manu Lena i Javier Mancebo, Runners veterans, marquen 3h24’04” i 3h29’48” respectivament. Uns cronos més discrets que l’ any anterior però Marató complida, feta i acabada sense lesions ni entrebancs de salut que al fons és lo que ens importa. Estarem a l’ espera l’ any vinent de veure si Castelló… s’ aplana realment!

S’ han fet coses en nom del Club i les hem contades. També se n’ han fet d’ altres que no podem relatar, però això… son figues d’ un altre paner!

Joanot Presència
Peus Quets 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.