Sanitat obrirà tots els consultoris de la platja de Cullera a l’estiu

Sanitat obrirà tots els consultoris de la platja de Cullera a l’estiu
  • La reversió de l’hospital a la gestió pública permetrà posar fi a les retallades imposades per Ribera Salud

  • El Consell ampliarà el servici de rajos X a tot el dia

Sanitat obrirà tots els consultoris de la platja de Cullera el pròxim estiu posant fi a les retallades decretades per la concessionària privada Ribera Salud al llarg dels dos últims anys i als quals sempre s’havien oposat tant l’ajuntament com la Generalitat.

Així ho ha confirmat la consellera, Carmen Montón, a l’alcalde de la localitat, Jordi Mayor, durant la reunió que tots dos han mantingut este migdia en la conselleria per a avaluar els efectes de la reversió a la gestió pública de l’Àrea de Salut de la Ribera a partir del pròxim 1 d’abril.

Montón ha explicat que el consultori del Racó tornarà a entrar en funcionament després de dos anys seguits amb la persiana baixada i el mateix ocorrerà amb els de Sant Antoni i el Far, que havien vist disminuïda la seua atenció als pacients.

El govern valencià dóna resposta així a la màxima reivindicació en matèria sanitària de l’ajuntament; peticions liderades per l’alcalde Mayor i el regidor de Sanitat, Pere Manuel, que l’estiu passat van donar suport a les protestes veïnals per a acabar amb estes retallades.

Llavors, centenars de veïns es tiraren al carrer per a demanar que no es retallaren els horaris d’atenció en estes zones de gran afluència turística i de segons residents, fet que els obligava a desplaçar-se fins al centre de salut del centre de la ciutat, saturant a més este ambulatori.

En un altre ordre de coses, la intenció de la Conselleria després de la reversió és dur a terme una revisió de totes les instal·lacions sanitàries de Cullera —inclòs el centre de salut de la Diagonal— per a implementar les millores que siguen necessàries i optimitzar així l’atenció als pacients.

A més, l’alcalde ha arrancat el compromís de Montón perquè millore el transport a l’hospital des de Cullera, no solament el públic sinó també el trasllat de malalts i, especialment, dels pacients de diàlisi.

Rajos X tot el dia
Una altra de les conseqüències de la reversió a la gestió pública de la gestió sanitària serà l’ampliació del servici de rajos x que també funcionaran al matí, segons ha traslladat la consellera a Jordi Mayor. Fins ara solament ho feien de vesprades, amb la qual cosa es pretén agilitzar les llistes d’espera.

Mayor ha recordat que «des de l’equip de govern i la Generalitat ens comprometérem amb els veïns del Far, el Racó i Sant Antoni a millorar-los l’atenció sanitària i ara anem a fer-ho efectiu perquè hi ha un govern autonòmic d’esquerres que té clar que amb la sanitat no es pot fer negoci».

En la reunió també han estat presents la directora general d’Alta Inspecció Sanitària, Isabel González; el sotssecretari autonòmic de la Conselleria, Ricardo Campos i el secretari autonòmic de Salut Pública, Narcís Vázquez.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.