Foment inicia la col·locació del viaducte sobre el Xúquer inclòs en la variant Cullera – Favara

Foment inicia la col·locació del viaducte sobre el Xúquer inclòs en la variant Cullera – Favara
  • Es tracta d’una maniobra de gran complexitat i precisió, que durarà quatre dies, per a col·locar l’estructura de 216 metres amb un pes de 1.800 tones i amb elements metàl·lics de 30 metres

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha assistit avui a l’inici del llançament del viaducte sobre el Riu Xúquer que forma part de la variant Cullera-Favara de la N-332 que està executant en aquests moments el Ministeri de Foment.

nou-pont-xuquer-feb-2018_2Al costat del cap de demarcació de Carreteres del Ministeri, Ismael Ferrer, el delegat ha comprovat l’inici d’aquesta complicada maniobra d’enginyeria civil que té previst durar quatre dies. A l’acte també han assistit l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor i l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, així com regidors de Favara i Tavernes de la Valldigna.

El viaducte de 216 metres i amb un pes d’1.800 tones ha sigut construït en la marge dreta del riu Xúquer sobre el pedraplén que constituirà el tronc de l’autovia.

Els elements metàl·lics de l’ordre de 30 metres de longitud han sigut fabricats en tallers de Madrid i la Corunya i transportats fins al lloc de muntatge mitjançant vehicles especials. S’ha minimitzat el nombre de soldadures a executar en obra.

Una vegada muntat el pont es recolzarà sobre piles provisionals situades sobre plataformes mòbils autopropulsades i coordinades entre si telemàticament de manera que s’avance el conjunt de l’estructura fins a la seua posició definitiva.

El llit del riu es creuarà amb part del pont en volada pel que s’ha contrapesat en el costat oposat col·locant les prelloses i formigonat la llosa definitiva.

Variant de Cullera i Favara de la N-332
El Ministeri de Foment està executant les obres de la Variant de Cullera i Favara de la N-332, que consisteix en la construcció d’un nou tram de l’Autovia A-38 continuació dels trams Sollana-Sueca (en servei des de desembre de 2011) i de la variant de Sueca (en servei des de juliol de 2008).
El traçat de la nova autovia es localitza en els termes municipals de Sueca, Cullera, Favara i Tavernes de la Valldigna i té una longitud de 8.620 m havent sigut dissenyada per a una velocitat mínima de 100 km/h.

Moragues, ha destacat que aquesta obra és una de les principals inversions que està realitzant el Ministeri de Foment a la Comunitat Valenciana. “És un exemple més del compromís del Govern amb les nostres infraestructures, infraestructures que ens faran més competitius i milloraran la seguretat vial, que és un dels nostres objectiu prioritaris”.

nou-pont-xuquer-feb-2018_materialsDe fet, amb la nova Variant s’eliminarà un punt negre de la xarxa viària i es descongestionarà el tràfic actual en la N-332 que actualment és de 18.240 vehicles/dia amb un 12,75% de pesats. “D’aquesta manera el tràfic pesat ja no passarà per dins dels municipis per on discorre la variant i en l’època estival on hi ha un major tràfic hi haurà una major fluïdesa circulatòria”, ha explicat el delegat.

L’Autovia està formada per 2 calçades amb 2 carrils de 3,50 metres cadascuna i vorals interiors d’1,50 m i exteriors de 2,50. La mitjana és de 2,00 m. En l’Autovia s’executaran 21 viaductes així com 5 passos superiors i 11 passos inferiors. Per a la fonamentació de totes les estructures serà necessària la clava de 71.000 m de pilotes prefabricats de formigó.

Les obres de l’autovia inclouen la reposició de totes les sèquies de la zona així com la continuïtat de la servitud de pas dels camins interceptats pel traçat.

Amb l’objecte de minimitzar l’impacte ambiental es duran a terme mesures de protecció del sòl, de la fauna, pantalles acústiques, excavacions arqueològiques, plantacions i integració paisatgística.
Moragues ha destacat l’esforç inversor del Govern en aquesta obra amb un pressupost que ascendeix a 118.856.246,82 euros.

R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada