La Conselleria de Sanitat estudia portar més especialitats al Centre de Salut d’Almussafes

La Conselleria de Sanitat estudia portar més especialitats al Centre de Salut d’Almussafes
  • L’alcalde, Toni González, i el regidor de Sanitat, Faustino Manzano, es van reunir el passat dijous amb la consellera, Carmen Montón

El passat divendres 3 de novembre, quan l’Ajuntament d’Almussafes va donar la benvinguda a les dues primeres especialitats sanitàries que acull el centre de salut de la localitat, Neumoal·lèrgia Pediàtrica i Optometria-Oftalmològica, el primer edil, Toni González, i el regidor de Sanitat, Faustino Manzano, ja van anunciar que no anaven a cessar en la seua obstinació perquè la cartera de serveis oferida a la població no es quedara en aqueixa primera oferta i poguera ampliar-se en breu.

Ara, quasi quatre mesos després, tots dos edils continuen amb les gestions administratives corresponents per a poder materialitzar aquest ambiciós objectiu de l’executiu municipal. L’últim avanç realitzat en aquest sentit es va produir el passat dijous 15 de febrer a la vesprada, quan es van reunir amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, per a departir sobre diferents temes relacionats amb aquest àmbit.

En la trobada, la representant del Consell es va comprometre amb González i Manzano a buscar les vies que permeten aconseguir nous acords perquè la ciutadania d’Almussafes dispose d’un major nombre d’especialitats en el centre de salut. Amb la reversió del Departament de Salut de la Ribera a la sanitat pública, prevista per al pròxim 1 d’abril, aquest projecte impulsat pel consistori municipal es troba més prop de donar els fruits esperats.

“Si finalment s’acceptara la proposta, nosaltres desenvoluparíem els projectes necessaris per a adequar noves consultes en la primera planta de l’ambulatori i la conselleria es responsabilitzaria de la dotació del personal sanitari necessari per al seu desenvolupament”, explica el president de l’executiu.

La reversió
Precisament, la reversió a la sanitat pública dels serveis sanitaris del Departament de la Ribera va ser el tema que va centrar gran part de la reunió mantinguda. Montón va explicar al president de l’executiu i al responsable d’aquesta àrea municipal els passos que s’estan donant perquè el procés, que encara ja la seua recta final, es duga a terme de manera correcta i amb total garantia per a la ciutadania.

La Generalitat està treballant per a informar a la ciutadania sobre la reversió del Departament de Salut de la Ribera a la sanitat pública

Per a açò, la consellera els va traslladar que la Generalitat Valenciana preveu destinar una important inversió econòmica en dos anys, 7.800.000 euros, per a realitzar millores en infraestructures i equipament tant en el propi hospital com en diferents ambulatoris d’atenció primària, entre ells el de Benifaió, que comptarà amb un equip de radiologia digital.

Així mateix, el pàrquing de l’hospital passarà a ser gratuït després de la gestió del servei directament a l’administració autonòmica. Totes aquestes qüestions es tractaran en la xarrada informativa que acollirà el Centre Cultural d’Almussafes el pròxim dijous 22 de febrer, a les 19 hores. En l’acte intervindran diferents representants de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i també l’alcalde de la localitat, els qui respondran tots els dubtes plantejats pels assistents sobre aquesta qüestió.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada