L’Hospital de la Ribera nega col·lapse en Urgències i lamenta l’alarma injustificada generada per SIMAP

L’Hospital de la Ribera nega col·lapse en Urgències i lamenta l’alarma injustificada generada per SIMAP

En relació al comunicat del sindicat SIMAP, el Departament de Salut de la Ribera vol manifestar:

Resulta incoherent els reiterats esments del sindicat SIMAP a la precarietat laboral dels professionals de la Ribera quan l’actual Conveni Col·lectiu que arreplega aquestes condicions va ser signat per unanimitat per tots els sindicats, inclòs el propi SIMAP; es tracta d’un conveni que tots els sindicats han exigit a la Conselleria que es prorrogue fins a desembre de 2018.

Aquest conveni contempla una major retribució fixa per a totes les categories, a més dels incentius inexistents en la gestió pública i altres avantatges com a mesures de conciliació laboral i familiar, formació interna i carrera professional.

D’altra banda, neguem que existisca “col·lapse” en les Urgències de l’Hospital. S’està fent front a la major demanda assistencial, pròpia d’aquestes dates provocada pel fred i la grip, amb mesures com a reforç de personal, suspensió d’intervencions quirúrgiques i proves diagnòstiques no urgents, potenciació de la *UHD (Unitat d’Hospitalització a domicili), especialment en les residències de la tercera edat, i que comporta que s’estiga donant l’atenció que necessiten tots els pacients. Així mateix, l’Hospital nega que s’haja reduït el nombre de facultatius en urgències en els últims anys.

Així mateix, desmentim rotundament que s’estiga produint una activitat quirúrgica desmesurada; tot el contrari, s’han suspès operacions programades no urgents per a atendre la prioritat dels ingressos d’urgències. Com es pot veure en el gràfic, al gener de l’any 2016 es van programar 601 pacients d’hospitalització, al gener de 2017 es van programar 533 i al gener de 2018 solament 482 pacients, mentre que han augmentat aquelles operacions de Cirurgia Major *Ambulatoria que no requereixen ingrés hospitalari.

Aquesta situació d’increment de demanda assistencial i de major espera per a pujar a planta, està succeint en tots els hospitals públics com es pot veure diàriament en els mitjans de comunicació, encara que SIMAP ho negue; en molts d’ells amb llits triplicats, llits en els passadissos d’hospitalització, suspensions d’operacions i llargues esperes per a ingressar en Urgències.

L’Hospital de la Ribera remet, diàriament, les dades d’espera en Urgències a la Conselleria de Sanitat, dades que evidencien que l’Hospital d’Alzira està fent front a la situació amb major eficàcia. Convidem al sindicat SIMAP al fet que sol·licite a la Conselleria aquestes dades per a esmenar la seua falta d’informació i donar una informació veraç als pacients.

En aquest sentit, lamentem profundament el sentit catastrofista i sensacionalista per part de SIMAP en l’ús de termes com a “amuntegament”, “tercermundista”, “setmanes informals de col·lapse”… que evidencien una gran falta de responsabilitat i genera falsa alarma entre la població.

Així mateix, resulta revelador que el sindicat lloe ara la labor dels professionals quan en 20 anys no ha reconegut públicament aconseguisc algun als treballadors del Departament.

Càpita i Pla Estratègic
D’altra banda, en referència a la càpita destinada a la Ribera, convidem al sindicat SIMAP a lectura de l’informe del Síndic de Comptes, encarregat per l’actual Conselleria de Sanitat, que conclou l’estalvi d’un 25% (uns 50 milions anuals) enfront de la resta d’hospitals públics amb uns índexs de qualitat i satisfacció millors que la resta d’hospitals.

En aquest punt, aclarir que per contracte la càpita anual de la Ribera mai pot incrementar-se més que la càpita de la resta d’hospitals públics.

Sobre el Pla Estratègic 2018-28 de Ribera Salut, resulta inexplicable que SIMAP critique aquest exercici de responsabilitat amb els ciutadans de la comarca, el qual arreplega les necessitats i àrees de millora per a la pròxima dècada.

Es tracta d’un Pla en el qual es treballa en els dos últims anys i entenem que tots els hospitals públics haurien de realitzar aquesta anàlisi detallada de futur per a detectar àrees de millora.

No obstant açò, el sindicat SIMAP òbvia que fins avui es desconeix cap Pla estructurat de la Conselleria de Sanitat per a afrontar els pròxims anys. Per contra, en les xarrades pels municipis oferides per la Directora General d’Alta Inspecció s’estan prometent nombroses inversions de forma aïllada, quan els pressupostos oficials només arrepleguen 3,9 milions d’euros.

Departament de Salut de la Ribera

NOTÍCIA RELACIONADA:

10 febrer, 2018. L’epidèmia de grip colapsa l’Hospital de la Ribera on els malalts s’han amuntegat als corredors


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.