Les farmàcies de Cullera tornen a treballar amb l’ajuntament

Les farmàcies de Cullera tornen a treballar amb l’ajuntament
  • El ràpid pagament de les factures anima al sector a proveir a la regidoria de Serveis Socials per a atendre persones sense recursos

Les farmàcies de Cullera tornaran a treballar amb l’ajuntament. Així ho ha anunciat hui la regidora de Serveis Socials, Francesca Ortiz, després de reunir-se amb el sector recentment i acordar que servisquen de nou medicaments i altres productes a este departament per a atendre a les persones amb menys recursos de la població.

Fins ara, solament un establiment farmacèutic seguia proveint al consistori; els retards en el pagament de les factures havien portat en els últims anys a les farmàcies a negar-se a treballar amb l’Ajuntament de Cullera pel deute que va arribar a acumular amb elles.

La millorança experimentada per la tresoreria municipal, després dels bons resultats econòmics de la gestió d’estos dos últims anys, ha provocat que les factures es paguen molt abans. «Ara les farmàcies veuen més interessant treballar amb nosaltres perquè ja som un client pagador i no un morós com abans», detalla Ortiz.

Com a novetat, també s’ha obert la possibilitat a treballar amb tots els establiments, ja que abans de la crisi el consistori restringia esta col·laboració a uns pocs. «Tots han de tindre la mateixa oportunitat», postil·la la regidora.

Per a la responsable de la política social local «és una molt bona notícia» perquè possibilita que els usuaris de Serveis Socials puguen anar ara a qualsevol farmàcia de Cullera per a obtindre els medicaments o productes que precisen.

Aliments, medicines i copagament
Des de Serveis Socials es paga l’alimentació infantil d’aquelles famílies sense recursos que no poden accedir a la mateixa pels seus propis mitjans, detalla la regidora Ortiz. Així mateix, es fan càrrec de medicaments que no cobrix la Seguretat Social, sempre que hagen sigut prescrits per un metge, i també assumixen el copagament de les medicines.

A partir d’ara, serà més fàcil per a l’usuari poder accedir a eixos productes en el seu propi barri, comenta Francesca Ortiz, qui ha agraït a l’única farmàcia que durant la crisi va seguir servint a Serveis Socials «perquè sense el seu esforç i voluntat, les coses haurien sigut encara pitjor per als qui menys tenen».

Des de la regidoria de Serveis Socials es presten diverses línies d’atenció a persones sense recursos. Així, existixen ajudes d’emergència social, contra la pobresa energètica, per al pagament del lloguer, atenció a dones víctimes de la violència masclista o vals d’alimentació, entre altres.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.