Aigües de Cullera commemora el 25 aniversari amb una exposició fotogràfica en la Casa de l’Ensenyament

Aigües de Cullera commemora el 25 aniversari amb una exposició fotogràfica en la Casa de l’Ensenyament

L’alcalde de Cullera i president del Consell d’Administració d’Aigües de Cullera, Jordi Mayor, i la gerent d’Aigües de Cullera, Laura Gascón, han inaugurat l’exposició ‘Història del subministrament d’aigua a Cullera’, un recorregut per les principals fites en la gestió del cicle integral de l’aigua que s’han aconseguit des que va iniciar la seua labor en el municipi fa 25 anys.

Així mateix, han assistit a aquesta trobada diversos membres del Consell d’Administració de l’empresa mixta, de la corporació municipal de Cullera, i del Comité de direcció de Hidraqua; així com representants polítics de municipis de la comarca de la Ribera, associacions locals, i membres de la plantilla actual i personal jubilat d’Aigües de Cullera.

L’exposició recorre l’evolució de la companyia des de les primeres obres que es van executar en el municipi amb l’objectiu de garantir el subministrament en tot moment a la població, evitant que qualsevol condició atmosfèrica poguera interrompre el servei. I finalitza amb la gestió que es duu a terme actualment, prestant un servei de qualitat en una localitat amb demandes accentuades pel turisme, sense que açò afecte a la disponibilitat dels recursos per a les generacions futures. Així, en aquesta part es destaquen algunes de les tecnologies més avançades aplicades per Aigües de Cullera per a la gestió sostenible de l’aigua i entre les quals s’inclouen, per exemple, el desenvolupament d’un projecte per a instal·lar sistemes intel·ligents de reg en espais municipals o l’ocupació d’un dron per a la inspecció d’espais reduïts.

La realització d’obres a través de tecnologia sense rasa, que escurça els temps d’execució i evita molèsties als veïns; el control remot de les instal·lacions a través del ‘telemenado'; l’engegada de les obres de connexió de la xarxa de proveïment de Cullera amb la xarxa en alta de la Ribera del Xúquer amb l’objecte de millorar la qualitat de l’aigua o l’engegada del projecte per a la instal·lació de comptadors intel·ligents; són alguns de les fites que la companyia mostra gràficament en aquesta exposició.

cal destacar que durant els quinze dies que aquesta exposició estiga oberta al públic, Aigües de Cullera ha organitzat algunes accions complementàries. Així, per exemple, aquest dijous 150 escolars de Cullera assistiran a la representació teatral La Gota Viatgera, un espectacle que cerca educar als més xicotets en l’ús responsable de l’aigua i respecte al medi ambient. A més, els alumnes aprenen la importància que les seues accions poden tenir directament sobre el planeta.

D’altra banda, el dia 13 de febrer s’ha organitzat en aquesta mateixa localització, una xarrada per a tots els públics impartida per personal d’Aigües de Cullera sobre qualitat de l’aigua de l’aixeta. Durant la jornada, els assistents podran conèixer les característiques que té l’aigua a Cullera, els controls de qualitat que supera per a arribar a totes les llars, comerços i edificis públics del municipi en perfectes condicions sanitàries; i s’explicarà a més la percepció subjectiva del sabor de l’aigua, associada a la seua procedència i hàbits de consum.

L’horari d’obertura d’aquesta exposició és el que manté la Casa de l’Ensenyament: dimarts, dimecres i divendres de 10 a 12h. i dimarts i diumenge de 18:30h a 20:30h.

Aigües de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada