El PSPV-PSOE de Sueca es mobilitza pels projectes paralitzats d’infraestrustures escolars

El PSPV-PSOE de Sueca es mobilitza pels projectes paralitzats d’infraestrustures escolars

El secretari provincial d’Educaci贸 i Cultura del PSPV-PSOE, Dimas V谩zquez, es va reunir en la Conselleria d’Educaci贸 de Val猫ncia amb Inmaculada S谩nchez, secret脿ria d’Educaci贸 de la CEN del mateix partit i responsable directa de la coordinaci贸 del Pla 鈥淓dificant鈥 de la Generalitat, que preveu la construcci贸 i adequaci贸 de molts centres escolars en tota la Comunitat Valenciana.

Entre 15 i 20 col路legis podran comen莽ar a construir-se en 2018 gr脿cies al Pla “Edificant”.聽Seran molts m茅s projectes els que inicien en 2018 la seua tramitaci贸, per貌 les obres podran comen莽ar en una vintena de centres abans que finalitze enguany.

A part d’a莽貌, 聽els municipis han afegit totes les obres menors que han cregut m茅s urgents i necess脿ries聽i que no havien sigut tingudes en compte fins ara, amb l’anterior govern auton貌mic del Partit Popular.

La secret脿ria d’Educaci贸 de la CEN, Inmaculada S谩nchez, li va explicar a Dimas V谩zquez com estava en l’actualitat la tramitaci贸 de les demandes dels diferents pobles de la Comunitat, i totes les facilitats administratives que la Conselleria estava oferint als diferents Ajuntaments per a formalitzar les seues demandes, i al mateix temps els protocols per a una vegada concedida l’actuaci贸 com comen莽ar les obres i pagar-les, sent la part econ貌mica a c脿rrec del Pla 鈥淓dificant鈥 de la Generalitat Valenciana.

En aquest sentit, Educaci贸 ha previst un pressupost de 213 milions d’euros per al 2018 en mat猫ria d’infraestructures educatives, dels 700 milions que en total es pretenen invertir fins a l’any 2022 en aquest tipus d’obres.

Pel que la Conselleria d’Educaci贸, dotar脿 de recursos econ貌mics a disposici贸 dels ajuntaments valencians per a agilitar la tramitaci贸 i la licitaci贸 de les obres, i, per tant, la construcci贸 i la intervenci贸 en els centres educatius que ho necessiten.

Dimas V谩zquez va aprofitar la reuni贸, i sabent que l’operativitat del pressupost auton貌mic ser谩 a finals de febrer, per a interessar-se una vegada m茅s, com a portaveu del PSPV-PSOE de l’Ajuntament de Sueca, per la cronologia de les actuacions en els Col路legis P煤blics Cervantes, Mareny de Barraquetes, Carrasquer, i d’Educaci贸 Especial Miquel Burguera, ja que moltes d’elles s贸n priorit脿ries tant per a pares com per a alumnes d’aquests centres.

Segons ens van comunicar, tot ser脿 una realitat en breu, mentre es revisen i actualitzen alguns projectes anteriors de CIEGSA, els quals s’han d’adequar a la nova normativa vigent.

Segons les nostres sensacions, 2018 sembla ser l’any definitiu per a comen莽ar a complir amb tantes demandes del sector educatiu de la Comunitat Valenciana, i de Sueca.

Continuarem amb el nostre seguiment del Pla Edificant.

PSPV-PSOE de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electr貌nic no es publicar脿.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informaci贸 del vostre comentari 茅s processada