Cullera incrementa un 60% les ajudes a les associacions

Cullera incrementa un 60% les ajudes a les associacions
  • L’actual govern posa fi a les retallades decretades durant la crisi i aporta llum i taquígrafs a la concessió de les subvencions

L’Ajuntament de Cullera ha incrementat un 60% les ajudes al teixit social del municipi des de 2015. D’esta forma, es posa fi al període de retallades en les subvencions municipals que patiren les entitats de la localitat durant l’anterior mandat, fet que va dificultar el seu finançament i fins i tot la seua supervivència.

Este 2018 el consistori dedica en el seu pressupost 403.000 euros d’ajudes directes a tot l’entramat associatiu (inclosos els clubs esportius) enfront dels 252.000 de fa tan sols tres anys. Els majors increments s’han donat en 2017 (23%) i enguany (26,6%).

«Hem revertit les retallades que havien patit les associacions com a conseqüència de les mesures adoptades per l’anterior Govern de la dreta», ha assenyalat el primer edil, qui lamenta que el teixit associatiu «pagara els plats trencats de la mala gestió d’uns altres».

Malgrat açò, Mayor ha remarcat que «van saber mantindre el tipus i amb el seu esforç i dedicació van fer front a les retallades, prestant en molts casos servicis a la ciutadania que ni el mateix ajuntament és capaç de proporcionar».

Pagament avançat
El consistori també ha avançat el pagament perquè les entitats beneficiàries puguen funcionar sense estar pendents del cobrament de l’ajuda, ha explicat Mayor. «A hores d’ara, totes les entitats ja tenen ingressades les subvencions en els seus comptes de manera que poden planificar el seu any i treballar amb tranquil·litat», ha posat en valor l’alcalde.

Transparència
En un altre ordre de coses, per primera vegada el consistori ha volgut posar llum i taquígrafs al repartiment de les subvencions i ha plasmat en convenis públics la concessió de les ajudes i així com els compromisos i obligacions que se’n deriven.

«No hi ha espai per a l’arbitrarietat en la concessió de les ajudes», ha posat en relleu el primer edil, qui ha assenyalat que «l’època d’allò d”et done més perquè em caus millor o eres més afí’, ha acabat».

La firma dels convenis es duu a terme esta vesprada en un acte públic que tindrà lloc a les 20 hores en l’Auditori Municipal del Mercat amb l’assistència de l’alcalde, dels membres del govern municipal i dels representants del teixit social cullerenc. Falles; entitats musicals; associacions solidàries: mestresses de casa o entitats dedicades a l’atenció de persones com ara Baladre, AFACU o Anec, així com les protectores d’animals o agrupacions festives són algunes de les beneficiàries.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.