Els alumnes dels col·legis d’Almussafes celebren el Dia de l’Arbre

Els alumnes dels col·legis d’Almussafes celebren el Dia de l’Arbre
  • La Regidoria de Medi Ambient, junt al Pontet i l’Almassaf, oganitza activitats per a reactivar l’ús dels horts dels seus respectius recintes

El Dia de l’Arbre, que a Espanya se celebra cada 31 de gener per a conscienciar a la població sobre la necessitat de preservar els boscos i els espais naturals, s’ha commemorat intensament aquest matí a Almussafes per part de l’alumnat dels dos centres d’educació infantil i primària de la localitat, Pontet i Almassaf.

Almussafes dia arbre_parcrural_grupA les 9:30 hores, un centenar d’escolars de sisé de primària de tots dos col·legis es van citar a les portes de l’edifici de l’Ajuntament de la localitat per a partir junts cap al Parc Rural. En l’esplanada enfront de la casa consistorial, l’alcalde, Toni González, i la regidora de Medi ambient, Teresa Iborra, acomiadaren als participants en aquesta iniciativa, els qui es traslladaren fins a la citada zona verda del municipi amb bicicleta i a peu.

Una vegada allí, els joves van col·laborar al costat de la brigada municipal en la plantació de dos arbres grans i d’altres 100 xicotets, espècies cedides per part de l’executiu municipal amb l’objectiu de conscienciar al col·lectiu infantil de la necessitat de cuidar l’entorn per a preservar la qualitat de l’aire i, en definitiva, el medi ambient. Aquesta xifra suposa un destacat augment d’unitats respecte a l’activitat realitzada en 2017, atés que en aquella ocasió es van plantar 20 arbres de diferents espècies.

“Des de l’Ajuntament pensem que és necessària aquesta tasca de conscienciació perquè són les noves generacions les que han de gestionar l’ús del mitjà natural”, explicà Teresa Iborra. “En aquesta labor la Regidoria que coordine i les direccions dels tres centres educatius situats en la localitat treballem braç a braç perquè a poc a poc anem percebent els resultats de les diferents campanyes iniciades”, destacà.

Tant la Policia Local com els voluntaris de Protecció Civil van acompanyar amb bicicleta i moto a la comitiva fins al citat recinte, en el qual el consistori realitza periòdicament diferents intervencions de manteniment per a facilitar l’estada de la ciutadania durant les jornades en les quals s’obrin les seues portes per a oferir una alternativa d’oci en dates assenyalades.

Horts escolars
Paral·lelament a aquesta activitat, tant el Pontet com l’Almassaf han coordinat una altra iniciativa amb la qual pretenen donar a conèixer el procés de producció de productes agrícoles i el seu consum per part dels més joves. El conjunt de l’alumnat del Pontet, prop de 200 persones, han anat passant per cursos durant la jornada per l’hort condicionat en les seues instal·lacions per a plantar enciams i bledes.

Per la seua banda, els escolars de segon curs de Primària i d’Infantil 5 Anys de l’Almassaf han fet el propi en el pati del seu centre amb les mateixes varietats d’hortalisses, plantacions que ells mateixos s’encarregaran de cuidar fins al moment de la seua collita.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada